Sylt

Sylt

  • 12 Recept
Äppelmarmelad med honung och rosmarin

Äppelmarmelad med honung och rosmarin

½ msk finhackad färsk rosmarin2 dl vattensaft från 1/2 citron200 g syltsocker. Tillsätt syltsocker sjud ytterligare i ca 5 minuter. 200 g syltsocker
Björnbärsmarmelad

Björnbärsmarmelad

2 1/2 dl syltsocker. 2 1/2 dl syltsocker. Björnbärs marmelad är fina grejer till en god brie. Detta recept ger en burk marmelad som är fast och fin
Kryddig plommonmarmelad

Kryddig plommonmarmelad

Skölj och lägg plommonen och vatten i en stor vid gryta. Tvätta citronen i hett vatten och skär den i tunna skivor
squash marmelad

squash marmelad

Rönnbärsgele blev en succé, så jag fick blodad tand och vill laga mera. Egentligen tycker jag ju inte sååå mycket om att laga nått med mycket socker, och marmelad innehåller ju massor med socker
Plommonmarmelad med anissmak

Plommonmarmelad med anissmak

Syltsocker är enkelt. Koka upp frukt eller bär och rör ner syltsocker,. sen har man färdig sylt eller marmelad
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

syltsocker. Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Plommonmarmelad med citron och ingefära!

Plommonmarmelad med citron och ingefära!

1 kg plommon½ citron 2 msk riven ingefära2 msk vatten500 g syltsockerLägg de sköljda plommonen i en gryta tillsammans med tunt skivad citron och riven ingefära. 500 g syltsocker
Äpple- & jordgubbsmarmelad med en gnutta kanel

Äpple- & jordgubbsmarmelad med en gnutta kanel

3 dl syltsocker. Tillsätt sedan syltsocker, låt koka upp i ytterligare 2 minuter. 3 dl syltsocker. Till helgen är jag & Mikael barnlediga och då tänkte jag överraska han med alldeles nybakade scones til frukost
Jordgubbsmarmelad

Jordgubbsmarmelad

1. Koka upp jordgubbar, socker och vatten. 2. Blötlägg gelatinblad i vatten tills den mjuknat. 3. Lägg i gelatinet
Jordgubbsmarmelad

Jordgubbsmarmelad

Läste ett recept i en tidning, jordgubbsmarmelad med kryddsmak. Det har jag aldrig gjort och blev lite nyfiken