Tiramisu

Tiramisu

  • 8 Recept
Tiramisu trifles

Tiramisu trifles

Nu har min lillasyster till gottegris anlänt. Så jag har bakat en mängd godsaker som jag tänkte bjuda henne på
Tiramisu

Tiramisu

Men såhär i februari vet jag att många längtar efter vår så därför tycker jag att tiramisu passar så bra
Tiramisu

Tiramisu

Italiensk klassiker, jag tar gärna konjak i stället för amaretto. 3 dl stark kaffe (gärna espresso). 2 ägg
Tiramisu

Tiramisu

En traditionell tiramisu består av savoiardikex doppade i kaffe och sabayon blandad med mascarpone. Tiramisu (6 portioner)4 äggulor80g socker40g marsalavinca 200g  starkt kaffe15 st savoiardikex300g mascarponekakaoeventuellt några kaffebönorGör sabayonnen
Tiramisu med baileys och kaffe

Tiramisu med baileys och kaffe

Dela kexen på två och lägg en halva i varje litet glas. Brygg kaffe och blanda med baileys. Fördela kaffet i glasen över kexen så att all vätska sugs upp
Tiramisu med baileys och kaffe

Tiramisu med baileys och kaffe

En favorit är minitiramisu. Jag gillar allt i miniatyr. Plockmat och smårätter. Jag gör den med baileys och kaffe
Tiramisu

Tiramisu

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och florsocker. Tillsätt osten och vispa tills allt är blandat
Tiramisu med vit choklad och Limoncello - glutenfri vid behov

Tiramisu med vit choklad och Limoncello - glutenfri vid behov

Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallas Tiramisu. När jag tittade in hos mysiga bloggarna Anki och Håkan på Mårtenssons Kök och upptäckte deras frestande Passionsfruktstiramisu insåg jag att det var alldeles för länge sedan jag själv gjorde Tiramisu