basfärs. 1kyld rulle smördeg. 1ost, riven. 1sesamfröRulla ut degen på en plåt, skär i 6 bitar. Lägg 1-2 msk färs och ost på varje degbit, pensla kanterna med ägg, vik ihop och försegla genom att vika ihop som en calzonepizza eller trycka ihop kanterna med en gaffel
Köttet blev jättemört och smakade underbart tillsammans med kantarellsåsen. Förutom köttet, ingredienserna till mos och sås behövs tomater, riven västerbottenost och neutral olja
Bryn köttfärsen. Lägg köttfärsblandningen i en ugnssäker form. Jag tyckte att både de krossade tomaterna och philadelphiaosten gjorde rätten så himla krämig och mycket godare än vanlig tacoköttfärs
Plankstek4 portioner 4 skivor entrecote (á 200 g)1 kg potatis (mjölig sort)0,5 dl mjölk3 msk smör1 äggula4 små tomaterSaltPeppar Till serveringBearnaisesås Gör så härSkala och koka potatisen mjukHäll av vattnet och pressa potatisenRör ner mjölk och smörVispa till ett luftigt mosRör ner äggulanSmaka av med salt och pepparTillred såsen Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor Bryn det hastigt i smör ca 30 sekunder på varje sida Låt köttet vila under ugnsfolie ca 10 minLägg köttbitarna på portionsstora ekplankor och tomater vid sidan omSpritsa moset runt om Ställ in plankorna högt upp i ugnenGratinera i 250 grader tills potatismoset fått fin, gyllene färg, ca 12 min Ta ut plankorna och skeda såsen över köttet Servera genast 4 portioner
Bryn köttet i stekpanna. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. 500 g nötkött. 2 st köttbuljongtärningar