Efterrätter

Efterrätter

Toscapersikor

Toscapersikor

Låt persikorna rinna av i en sil. Lägg dem i en smord ugnsfastform med den kupiga sidan upp. Smält samman smör, socker, grädde, mjöl och mandelspån i en kastrull
Blåbärspaj med smuldeg

Blåbärspaj med smuldeg

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 500 gram blåbär 1,5 msk potatismjöl 1 dl strösocker 1,5 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 125 gram Mat & Bak smör Köp receptet
Äppelpaj med tosca

Äppelpaj med tosca

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljessens och rör till sist i det smälta smöret
Snabb blåbärscheesecake i glas

Snabb blåbärscheesecake i glas

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Färskostkräm 200 gram naturell färskost 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 st citron(er) Marinerade blåbär 225 gram frysta blåbär 1 st citron(er) 0,5 dl strösocker Montering 150 gram digestivekex Köp receptet
Rabarber under knäckigt täcke

Rabarber under knäckigt täcke

En mycket enkel och snabb paj som blir ljuvligt knäckig – lika god att servera ljummen som kall. Knäcksmeten utgår från ett gammalt hederligt recept på havreflarn
Himmelsk päronpaj

Himmelsk päronpaj

Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

100 g margarin alternativt smör. 12 dl vetemjöl. 11 dl havregryn
Lättfixad dessert!

Lättfixad dessert!

100 gr smör. 1 dl havregryn. 1 dl kokos. 1 dl socker. Bryn ihop i en gryta. Värm lite jordgubbar från frysen. Servera med vanilj glass
Äppelpaj med brynt smör och flingsalt.

Äppelpaj med brynt smör och flingsalt.

Smuldeg. 125 gram smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl råsocker 0,5 dl ljust muscovadosocker 0,5 tsk vaniljpulver 1 tsk flingsalt
Rabarberpaj med världens bästa smuldeg

Rabarberpaj med världens bästa smuldeg

Japp, detta är världens bästa smuldeg. Åtminstone just nu, tills jag snubblar över något annat recept. ) Rabarber går utmärkt att frysa i bitar och ta fram till när höst- och vintermörker får oss att längta efter ljusare kvällar
Gino - enklaste desserten!

Gino - enklaste desserten!

Gino måste ju vara bland det enklaste du kan göra i dessertväg. Om man räknar bort möjligheten att köpa någon tråkig färdig dessert på affären
Äpplen i ugn

Äpplen i ugn

Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur äpplena med äppelpipare. Skär en skåra runt äpplena på mitten för att skalet inte ska spricka under stekningen
Äpplen med toscatopp

Äpplen med toscatopp

Toscatopp. Smält smöret, blanda ner de övriga ingredienserna och koka upp försiktigt under omrörning. Sätt ugnen på 190°