Låt persikorna rinna av i en sil. Lägg dem i en smord ugnsfastform med den kupiga sidan upp. Smält samman smör, socker, grädde, mjöl och mandelspån i en kastrull
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljessens och rör till sist i det smälta smöret
En mycket enkel och snabb paj som blir ljuvligt knäckig – lika god att servera ljummen som kall. Knäcksmeten utgår från ett gammalt hederligt recept på havreflarn
Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan
Japp, detta är världens bästa smuldeg. Åtminstone just nu, tills jag snubblar över något annat recept. ) Rabarber går utmärkt att frysa i bitar och ta fram till när höst- och vintermörker får oss att längta efter ljusare kvällar