Bullar

Bullar

  • 46 Recept
Semla

Semla

Då kunde jag inte hålla mig längre utan nu fick det allt bli att baka semlebullar. Vi ni baka mina bullar så går receptet såhär
Klassiska semlor

Klassiska semlor

Hemmagjorda semlor kan vara något av det godaste som finns och detta receptet är perfekt om du vill ha luftiga och saftiga bullar
Minisemlor

Minisemlor

ca 30 st Semmelbullar 1 tsk kardemummakärnor 50 g smör 2 dl mjölk 25 g färsk jäst 1 ägg 1/2 dl strösocker 1 krm salt 2 krm hjorthornssalt 5 1/2 - 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g) Pensling 1 ägg Fyllning till 10 bullar ca 1/2 dl inkråm (från bullarna) 100 g mandelmassa 2 - 3 msk vispgrädde (eller mjölk) Garnering till 10 bullar 1 1/2 dl vispgrädde florsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Snabba wienerbröd

Snabba wienerbröd

Det finns en hel del genvägar att ta när man bakar och lagar mat och på semestern tycker jag nog att man kan ta lite genvägar
Apelsingifflar

Apelsingifflar

Forma runda bullar och kavla ut dem till stora cirklar. Smula ner jästen och tillsätt den fingervarma mjölken
Rabarberbullar med mandelmassa

Rabarberbullar med mandelmassa

Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Grädda bullarna i 200 grader i 10-12 minuter. 1 pkt jäst för söta degar
Vaniljbullar

Vaniljbullar

Låt bullarna svalna på plåten någon minut, pensla dem med smält smör och rulla ovansidan i strösocker
Gyllene våfflor

Gyllene våfflor

Smält smör och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en liten skål. Blanda mjölk, ägg och det avsvalnade smöret i en större skål