Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
För ett par år sedan bakade jag eget vörtbröd för första gången. Blev inte så bra för det vart väldigt torrt och smakade mest som pepparkakor och har inte bakat vörtbröd sedan dess
Mina limpor hade en temperatur på 98 grader och det fungerade bra. Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets
Jag gräddade i ca 13 minuter då var mina färdiggräddade. Vörtbröd har jag aldrig bakat tidigare men det gick bra och jag tycker det här receptet passade mig
. Torsdag och jag har cement i skorna och grus i ögonen. Kämpar på precis som alla andra i det här vintermörkret och tröstar mig med att det snart är helg och att våra fina vänner kommer på besök
Grädda i 25-35 minuter, tills bröden nått en innertemperatur av 98° (tog 35 minuter för mina). Igår tog vi in och klädde granen, så nu återstår att se hur länge den får stå upprät
Att baka med vildjäst har blivit lite av en favorit. Jag har provat olika bröd under hösten och eftersom det snart är jul så blev det ett vörtbröd häromdagen