Kött

Kött

Köttfärsbiffar med rotselleri

Köttfärsbiffar med rotselleri

Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv morot och selleri. Blanda färsen med vitlök, råkost, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl grädde till en jämn färs
Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor
Lövbiff med mango- och avokadosalsa

Lövbiff med mango- och avokadosalsa

Ingredienser Portioner. 4 Salsa 1 mango 2 avokado 1/2 påse salladslök (à 125 g) 1 lime salt och peppar 1 kruka koriander 4 port glasnudlar Lövbiff 2 msk honung 2 msk japansk soja 2 msk vatten ca 500 g lövbiff 2 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Färsfyllda squash

Färsfyllda squash

Gröp ur det mesta av fruktköttet och hacka det. Tillsätt lökröran och squashköttet. 350 g köttfärs. Dela squashen på längden
Saftig kyckling i långpanna

Saftig kyckling i långpanna

Nästa gång tror jag nog att jag marinerar köttet en stund innan det ska ner i pannan, för att få ännu mer smak på det
Kyckling med ajvartäcke

Kyckling med ajvartäcke

Ingredienser Portioner. 4 Kyckling 1 kg kycklinglårfilé 2 msk olja 1 tsk salt 2 krm peppar Ajvarsås 2 dl lätt crème fraiche 1 1/2 dl ajvar relish 1 dl riven lagrad ost 1 riven vitlöksklyfta 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) 2 msk olja 2 msk fryst hackad persilja Till servering sallad kokta gröna bönor Lägg till i inköpslistan
Gyros i pitabröd med tzatziki

Gyros i pitabröd med tzatziki

Skiva köttet i tunna skivor. Låt köttet ligga och dra tills sig smakerna, cirka 1 timme. Låt köttet vila 5 minuter
Kinabiff!

Kinabiff!

Skär köttet i tunna tunna strimlor och lägg det i marinad, helst över natten. Sen fräser du köttet i stekpannan och tillsätter där efter champinjonerna och löken
Marinerad fläskfilé med balsamsky

Marinerad fläskfilé med balsamsky

Äntligen har jag lagat en maträtt som jag faktiskt tagit mig tid att fotografera och blogga om. Det var bra längre sedan jag la upp ett recept på mat senast och det beror helt enkelt på att jag inte lagar så mycket mat längre