Dessert

Dessert

Frusen marängbakelse

Frusen marängbakelse

Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitor och socker 1 dl hårt till ett fast skum. Sikta ner kakao i sockret 2 dl och rör ner det i äggvispet
Rabarberrutor med vaniljkräm | Köket.se

Rabarberrutor med vaniljkräm | Köket.se

Rabarberkompott250 g rabarber 1 citron, saften 0,5 dl vatten 0,75 dl syltsocker. 1Deg250 g smör, rumsvarmt 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver
Sommarmat - Citronkräm med färska bär

Sommarmat - Citronkräm med färska bär

5 dl vispgrädde. 1,5 dl socker. ¾ dl citronsaft. Koka upp grädde och socker under omrörning i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda 3 minuter, rör om då och då
Fyllda flarn

Fyllda flarn

Gör flarnen gärna innan, annars måste ni vänta på att de ska svalna ordentligt. Jag gör flarnen som jag har i botten med två skedar smet istället för en, blir lite snålt med plats annars
Tiramisu

Tiramisu

2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller  marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller  150 g kvarg 10% och  2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller  sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller  1,5 dl vatten och  4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao