Jag älskar rabarberpaj men ibland känns det lite tråkigt att göra samma, så när jag såg detta recept på kladdkaka med rabarber ville jag testa så fortsom möjligt
Fram tills idag så har det funnits en speciell fika som vi köpt för att jag helt enkelt inte har känt att jag har fått till en hembakad variant som är bättre än den man köpet
I helgen har jag bakat ett knådfritt surdegsbröd efter ett recept som jag länge tänkt prova. Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Nu ska ni få recept på världens godasteoch superenkla pizzabullar (enligt mig) med hemmagjord deg dessutomoch en god fyllning som man kan variera i mängder om man vill de
Tillsätt filmjölken och därefter resten av ingredienserna. Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C
Lägg alla dadlar tillsammans med jordnötssmöret i en mixer. Rosta mandlarna i en stekpanna på låg värme i några minuter så att de precis börjar få färg
I fredags bakade jag dessa goa fröknäcke, lite mer som kex kanske i konsistensen. Väldigt goa. Bakade dessa jämt för några år sen, men det har änna kommit av sig