Fisk

Fisk

  • 186 Recept
Fiskcurry med kokosmjölk och lime

Fiskcurry med kokosmjölk och lime

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 1/2 tsk salt 400 ml kokosmjölk ca 600 g torsk- eller sejfilé 1 lime 1 msk olja salt och peppar 2 pak choi 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan
Grillad fjällröding med ägg, räkor och brynt smörvinägrett

Grillad fjällröding med ägg, räkor och brynt smörvinägrett

Ingredienser Portioner. 4 4 ägg Vinägrett 1 silverlök 1 kruka dill 1 burk handskalade räkor i lake (à 460 g) 150 g smör 2 tsk vitvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt svartpeppar Röding och sallad 2 hjärtsalladshuvuden ca 600 g fjällrödingfilé 1 msk olja Till servering kokt färskpotatis Lägg till i inköpslistan
Röding i panna med örter, grädde och vitt vin

Röding i panna med örter, grädde och vitt vin

Krydda rödingen med salt och stek den på skinnsidan i en stekpanna på hög värme. Vänd rödingen på köttsidan och tillsätt vin och lök och låt det hastigt koka in på hög värme, lyft upp rödingen på en tallrik så att den inte blir torr
Grillade tonfisktacos med pico de gallo

Grillade tonfisktacos med pico de gallo

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Tonfisk 400 gram tonfiskfilé 2 tsk olivolja 0,5 tsk chilipulver 0,5 tsk paprikapulver 0,5 tsk spiskummin 0,5 tsk salt Pico de gallo 250 gram körsbärstomater 1 st röd chili 0,5 st röd lök 1 klyfta(or) vitlök 0,75 kruka(or) färsk koriander 1 st lime 1 msk olivolja 2 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 2 st avokado(s) 0,5 st gurka 30 gram salladslök(ar) 300 gram mini tortilla 1 dl aioli 0,25 kruka(or) färsk koriander Köp receptet
Fisk & chips med örtmajonnäs

Fisk & chips med örtmajonnäs

Doppa fiskbitarna i frityrsmeten och fritera dem sedan i ett par minuter tills de är gyllenbruna. Servera till fisken tillsammans med chips och citron
Rödtunga med vitvinsås

Rödtunga med vitvinsås

Lägg de saltade fiskfiléerna dubbelvikta i en ugnsform. Slå såsen het över fisken, garnera med svamp, räkor och avrunna musslor
Fisktaco?

Fisktaco?

Taco är gott och fisk är gott - alltså - tadaa - FISKTACO. Lax är ju en lite speciell fisk och vissa goda kryddningar till sådan passar ju faktiskt väldigt bra till tex-mex
Leva Riesling Müller-Thurgau Organic

Leva Riesling Müller-Thurgau Organic

Lax med nudelsallad som vi serverar med krispig rödkål och toppar med sesamfrön samt cashewnötter. Förberedelser & tillagning 1
Brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk

Brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk

Hacka fisken i stora bitar, krydda med salt, peppar och pressa limesaft. över fisken. Blanda och låt gärna fisken marineras i kylen några timmar
Friterad fisk i sötsur sås

Friterad fisk i sötsur sås

4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Grillad salmalax med asiatisk sallad och srirachadressing

Grillad salmalax med asiatisk sallad och srirachadressing

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 360 gram salmalax 0,5 kruka(or) färsk koriander 2 tsk fänkålsfrön 2 tsk chiliflakes 0,5 tsk flingsalt Asiatisk sallad 1 st romansallad 0,5 st gurka 1 st färsk mango 150 gram sockerärtor 75 gram salladslök(ar) 2 st avokado(s) 50 gram saltade cashewnötter 0,5 kruka(or) färsk koriander 0,5 kruka(or) färsk mynta 50 gram Tångpärlor Dressing 1 msk färsk ingefära 0,5 st röd chili 2 msk rapsolja 0,5 msk fish sauce 0,5 msk japansk soja 1 tsk honung 1 st lime Srirachadressing 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 1 msk Srirachasås 0,5 tsk honung 0,5 st lime 2 krm salt Köp receptet