Efterrätter

Efterrätter

Saffranskladdkaka med mandelmassa

Saffranskladdkaka med mandelmassa

Sätt ugnen på 200°C. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen. Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten
Snabb chokladfondue

Snabb chokladfondue

Tag fram en skål som tål mikrovågsugn. Häll i samtliga ingridenser i skålen och blanda om med en sked. Ställ skålen i mikronpå full effekt i 2 min
Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka

Koka gröten och låt den svalna. Sätt ugnen 175°C. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel och blanda ner den i gröten
Hallon- och apelsinsmoothie

Hallon- och apelsinsmoothie

Mixa de otinade hallonen med apelsinjuice, honung och hallonyoghurt i en mixer. Häll upp i glas och dekorera med några hallon
Kladdiga chokladgömmor

Kladdiga chokladgömmor

Sätt ugnen på 180 grader. Smält chokladen över ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa Milda mat- och bakmargarin tillsammans med socker
Vit choklad pannacotta med hjortronpuré

Vit choklad pannacotta med hjortronpuré

Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem i en kastrull. Blanda samman Milda mat & visp, mjölk, gelésocker och eventuell smaksättning och koka i minst 1/2 minut
Pannacotta med hallonmelba

Pannacotta med hallonmelba

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken och Milda Vaniljvisp tillsammans med sockret. Låt sedan blandningen kallna under några minuter
Chokladpannacotta med hallon

Chokladpannacotta med hallon

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Hacka chokladen grovt. Koka upp Milda Visp och socker i en kastrull
Gratinerad färsk frukt

Gratinerad färsk frukt

Sätt ugnen på 250°C grillvärme. Blanda vaniljvisp ovispad med äggulor, Maizena och stötta kardemummakärnor i en kastrull