Vi skördade redan några som gröna när vi gjorde gröna plättar med mangold och chili förut, men nu har de flesta blivit mogna och röda och vi kände att det var läge att ta tillvara på chilin på något sätt, så vi bestämde oss för att testa att göra egen chilisås
Denna chilisås har en asiatisk touch av ingefära och citron. Jag har använt Colombian Oranage Lantern chili men det går utmärkt med någon annan stark chili, tex thaichili, piripiri eller habanero
Bryn chili och vitlök i lite olja, rör ner hälften av vinägern samt tomatpurén och låt koka upp, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka i några minuter
Vi har inte odlat så mycket i år som vi brukar, eftersom vi flyttade i våras. Men ett litet tillfälligt växthus med tomat, paprika och gurka har vi ändå haft
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Nu börjar årets skörd av chili och jalapeno bli aktuell. Jag försöker att ta hand om våra chilifrukter så gott det går, brukar göra sweet chili sås, röker en del, fryser in hela frukter så man har till hösten / vintern
När vi äter taco (vilket vi gör nästan varje fredag) vill killarna ha inlagd chili till. Jag som gillar att göra saker själv + att vi har massor av chilisar som vi odlat själva + att jag slipper slänga en burk (även om det är en glasburk) har gjort egen idag