Att laga mat i lergryta är något som jag förstått inte är lika poppis nu som det var för många år sedan tillbaka men det är,troligtvis precis som allt annat, en återkommande trend i köket
Lägg potatisbitarna i lergrytan, salta väl och blanda runt. Lägg lergrytan i blöt ca 15 minuter. Börja med att krydda kotletterna på båda sidor med spiskummin, chilipulver och svartpeppar men inget salt ännu
Varva potatis, lök , grönsaker och kryddor i lergrytan. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 munuter. Ta ut och ställ lergrytan på ett underlag och låt vila ca 10 minuter
Tillagas i lergryta. Lägg lergrytan i blöt minst en halvtimme innan den ska fyllas med ingredienser. Lägg rotsakerna och purjolöken i botten på lergrytan
Lägg lergrytan i kallt vatten ca ½ timma. Lägg potatis, lök, vitlök, morötter och paprika i lergrytan. Lägg på locket på lergrytan och ställ in den i kall ugn
Gjorde den i lergryta, så kunde jag ligga under filten, under tiden ugnen gjorde jobbet. Det går jättebra att använda en stekgryta istället, om man inte har en lergryta
Ingredienser Portioner. 6 1 kg fläskkarré i bit (alt hel kotlettrad eller skinkstek) 3 dl konc äppeljuice 2 msk kinesisk soja 1 tsk malen ingefära 2 morötter 1 äpple 1 purjolök flingsalt salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen