Bryt valnötskärnorna i lite mindre bitar och rosta dem i torr panna tills de börjar få lite färg. Ringla över honungen och rosta i ytterligare någon minut under omrörning, passa så att det inte bränns
Med tanke på att jag bott i Milano i mer än tre år nu så borde jag ju ha frossat i massa lombardiska specialiteter, men faktum är att jag knappt ätit några typiska milanesiska rätter alls under dessa år
Ursäkta kass mobilbild men man kan ju inte låta bli att fota dessa finingar. -). Nu har vi verkligen våren här i stan, så himla skönt och man blir ju så glad varje gång vitsipporna dyker upp där i skogen
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Gomiddag står på tur till receptarkivet. Gjorde detta igår. Det har blivit väldigt enkla och snabba middagar i veckan då jag haft hela köket belarmat med pyssel och godistillverkning och en salig oreda överallt
Pannacotta med salt kolasås. Pannacotta är en av de lättaste och godaste efterrätterna att bjuda på. Pannacotta kommer från norra Italien och betyder kokt grädde och grundsmaken är
Clafoutis eller Clafouti är en slags rustik ugnspannkaka från Frankrike och äts där som dessert. Traditionellt görs den på bigarråer med kärnorna kvar men nuförtiden och om man själv väljer det så blir smaken bättre med urkärnade bigaråer eller körsbär