Pizzadeg

Pizzadeg

  • 12 Recept
Pizza med pizzadeg på bakpulver

Pizza med pizzadeg på bakpulver

Pizzadeg. Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa
Mikas pizzadeg

Mikas pizzadeg

En perfekt krispig och god pizzadeg. Hemligheten är den långa jästiden. Det går att bara jäsa en timme och sen kavla ut den, men att jäsa den länge i kylen gör stor skillnad

Förbered pizzadegen dagen innan

Förberedd pizzadeg  för 7 pizzor. 12 g jäst. 3 dl vatten. 3 msk olivolja. 1/2 tsk salt. ca 1 lit. vetemjöl. Smula jästen och lös den i 37 grader värmt degspad (vatten+olja), blanda i salt och mjöl
Godaste Pizzadegen

Godaste Pizzadegen

Smula sönder jästen i en skål och lös upp den med saltet och någon msk av vattnet. Smält smöret, Tillsätt resten av vattnet och låt det bli fingervarmt ( 37 gr )
Bästa pizzadegen..

Bästa pizzadegen..

Pizzadeg= räcker till en ugnsplåt. Kom på nu att ja inte hade skrivit något idag. Hoppas du haft en bra måndag
Bra pizzadeg

Bra pizzadeg

Jag har en alldeles egen pizzabagare, en glad och duktig sådan. På jobbet så gör han deg med hemligt recept så jag får hålla tillgodo med eget recept
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, kryddor, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
Snabb pizzadeg

Snabb pizzadeg

Pizzadeg 1 pizza. Pizzadeg 1 pizza 5 dl mjöl. Till denna deg har jag en halv sats av receptet. Tomatsås med basilika
Dagens midda..

Dagens midda..

Receptet på pizzadegen tog jag från Leila på Färdigt på. blev pizza idag. Receptet på pizzadegen tog jag från Leila på Färdigt på
Makalöst bra pizzadeg och tomatröra

Makalöst bra pizzadeg och tomatröra

Anders Pizzadeg (till 4 tallriksstora pizzor eller 6 mindre)25 g jäst1 msk socker2 dl ljummet vatten5 msk olja½ tsk saltca 5-6 dl vetemjölSmula jästen, häll över sockret (mata den)
Pizzadeg med Durum

Pizzadeg med Durum

Att ha en degbunke i kylen ger mig en känsla av möjligheter. För plötsligt är det så enkelt att baka nånting, vare sig det är pizza, pitabröd, frukostfrallor eller stort tunnbröd till en kebabrulle, vad det blir handlar ju bara om hur man bakar ut degen, och den är inte svår att göra