En perfekt krispig och god pizzadeg. Hemligheten är den långa jästiden. Det går att bara jäsa en timme och sen kavla ut den, men att jäsa den länge i kylen gör stor skillnad
Förberedd pizzadeg för 7 pizzor. 12 g jäst. 3 dl vatten. 3 msk olivolja. 1/2 tsk salt. ca 1 lit. vetemjöl. Smula jästen och lös den i 37 grader värmt degspad (vatten+olja), blanda i salt och mjöl
Smula sönder jästen i en skål och lös upp den med saltet och någon msk av vattnet. Smält smöret, Tillsätt resten av vattnet och låt det bli fingervarmt ( 37 gr )
Att ha en degbunke i kylen ger mig en känsla av möjligheter. För plötsligt är det så enkelt att baka nånting, vare sig det är pizza, pitabröd, frukostfrallor eller stort tunnbröd till en kebabrulle, vad det blir handlar ju bara om hur man bakar ut degen, och den är inte svår att göra