Pizza är nog den rätt som jag har lagat mest av alla, om man bortser från pasta förstås. Sen hur pizzan smakar bestämmer man självklart helt själv - jag har dock några favoritförslag
1 dl mandelmjöl. 1,5 dl pofiber. ½ tsk fiberhusk. ½ tsk bakpulver. 2 ägg. 1 dl vatten. 1 dl riven ost. . Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke
Helgens söndagsmiddag blev hemmagjord pizza. Första gången jag har gjort egen pizzadeg och det var verkligen värt den lilla extra ansträngningen att göra en jäsdeg istället för på bakpulver
Förgräddad bottenJag såg så många länkar om Birgitta Höglunds pizzabotten eftersom den nya restaurangen Primaten (i Uppsala) ska servera pizza gjord på just den botten och insåg att det måste vara något speciellt med den, och det var det
och pizzadegen görs på bakpulver. Pizzadeg. För en pizzadeg med jäst se denna länk. Häll i resten av ingredienserna och baka ihop till en deg och kavla ut till en pizza
FredagspizzaIgår blev det fredagsmys för hela slanten här hemma. Jag och Algot var ensamma hemma och jag hade lovat honom att vi skulle göra pizza och titta på film tillsammans
För att sysselsätta mig på något sett, bestämde jag mig för att göra pizza. Nyttigare pizza2 dl dinkelsikt1 dl grahamsmjöl1 dl sojamjöl1 msk linfrön1 msk fiberhusk1 tsk oregano1 tsk salt1 msk olivolja2 tsk bakpulver Sätt ugnen på 225 grader
För första gången någonsin har jag gjort egen pizzadeg. Pizzadegen. Färdig pizza. Har alltid köpt färdigt kit tidigare, men den degen har jag aldrig riktigt gillat
1-2 msk torkad oregano eller pizzakrydda. Deg. Häll det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt 1 tsk salt, söndersmulad jäst, olivoljan och rör runt tills jästen löst sig
Detta är en ovanlig version av pizza, mycket lättare, snabbare och verkligen mycket välsmakande. Jag är i denna ovanliga pizza sätta vad jag hade i kylskåpet