God Jul. Ja ni, nu börjar det verkligen dra ihop sig för en stora dagen. Hoppas ni inte stressar runt allt för mycket utan hinner njuta lite med familjen också
Det här var något av det enklaste julgodis jag någonsin gjort. mintkokosmums. Så enkelt och så gott. Till och med ett par välskrubbade barnhänder skulle kunna fixa ihop denna smet
Limebollar, 30-40 st beroende på storlek 1 3/4 dl naturella cashewnötter. Blötlägg om du har tid* 1 3/4 dl kokosflingorna 0,5 dl limesaft (alt citronsaft) 0,5 dl agave en nypa salt 0,5 dl smält kokosolja *Blötlägg cashewnötterna någon timme eller över natt
Godaste julrevbenen gör du med hjälp av detta receptet>>men häller i 33 cl julmust i kokvattnet och river i ca 1-2 cm färsk ingefära i marinaden. 33 cl julmust
Efter att snabbt ha övervägt chilikryddade kycklingvingar kommer jag även att tänka på revbensspjäll och att man kanske kan fixa en glasering baserad på julmust
Här kommer ett recept till på julgodis. Receptet är hämtat från Monica Ahlberg med små justeringar. ca 12 bitar skumtomtar2 dl socker1 dl vispgrädde50 gram smör150 gram vit chokladBlanda ihop skumtomtar, socker, grädde och smör i en kastrull
Pannacotta passar ju bra till efterrätt efter en stabbig julmiddag, eller som vi ska äta idag när makens bröder med fam kommer, vildsvin och potatisgratäng
De här kambenen (eller ribsen) lagade jag till julbordet som vi serverade på jobbet så därför kommer receptet i två former, ett anpassat för hemmabruk och ett som är anpassat för storkök