Bröd Långpanna

Bröd Långpanna

  • 43 Recept
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Smörj en långpanna
Bröd med julig kryddning (LCHF)

Bröd med julig kryddning (LCHF)

Jag har bakat ytterligare ett julbröd (det tidigare julbrödet hittar du här). Det här brödet har en härligt julig smak av ingefära, kryddnejliga och pomerans och det doftar härligt när det gräddas, nästan som om man har pepparkaksbak på gång
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Klä en långpanna med smörpapper. Knåda degen i lite mjöl, kryck ut den i en långpanna. Detta är superenkelt att göra & det blir gott
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Smörj en långpanna. Häll degen i långpannan, den ska inte knådas. Mät upp havregryn och mjölk i en skål. Låt havregrynen svälla i ca en timme
Veckans bröd - Sirapsrutor

Veckans bröd - Sirapsrutor

Detta var ett gott och enkelt bröd att göra. Det funkade perfekt som "lördagsfikabröd". Skär till lagom stora brödbitar och nagga med en gaffel
Snabbakat brytbröd

Snabbakat brytbröd

Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper. Låt brödet kallna under duk. Lägg gynen i en skål och häll över mjölk och olja
Långpannebröd med havregryn

Långpannebröd med havregryn

Vi bakade även ett Långpannebröd. För detta är nog ett av de godaste och saftigaste bröden jag bakat på länge
Fullkornsbröd

Fullkornsbröd

På söndagar bakas det oftast bröd i detta hem, jag pendlar till Stockholm från Uppsala och äter alltid frukost på tåget och då brukar det bli smoothie och smörgås
Rågsiktsbröd i långpanna

Rågsiktsbröd i långpanna

Så så fick de bli =) Bröd behöver man ju alltid (är redan snart slut trots att jag gjorde en dubbelsats) och Liam hjälpte så gärna till
Långpannebröd med Havregryn

Långpannebröd med Havregryn

Låt bröden kallna på galler övertäckta med bakduk. Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke
Filmjölksbröd i långpanna

Filmjölksbröd i långpanna

Ibland är det skönt med bröd som inte behöver knådas och jäsa. FILMJÖLKSBRÖD i långpanna. Ett jättegott bröd med ett minimum av arbetsinsats är helt perfekt ibland
Baka "Hälsobröd" i långpanna!

Baka "Hälsobröd" i långpanna!

Då och då får jag lust att baka matbröd. Arbeta igenom degen igen och bred ut i långpanna med bakplåtspapper
Saffransbröd i långpanna

Saffransbröd i långpanna

Smöra en långpanna och lägg i bullarna, låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader och blanda ut med jästen
Saftigt långpannebröd

Saftigt långpannebröd

Det här brödet är också väldigt enkelt att laga för att man behöver bara trycka ut degen i en plåt/långpanna
Enkelt långpannebröd med linfrön

Enkelt långpannebröd med linfrön

Tryck ut degen i en långpanna. En önskan om att baka det egna matbrödet finns alltid, men tyvärr prioriteras det inte så ofta
Morotsbröd i långpanna

Morotsbröd i långpanna

Här kommer ett tips på ett superenkelt och gott bröd som blir väldigt saftigt och får dessutom en underbar färg av morötter
Mjukt Fröbröd i Långpanna

Mjukt Fröbröd i Långpanna

Riktigt smidigt att baka matbröd i långpannan. Ytterligare lite frön att strö på brödet innan gräddning
Vitlöksbröd

Vitlöksbröd

- Stjälp upp degen på en bakpappersklädd mjölad långpanna och tryck ut det till en jämn platta. Det här kan vara det godaste vitlöksbröd jag någonsin har ätit
Lättbakat långpannebröd

Lättbakat långpannebröd

Så, är ni som vi, så är detta ett kanoners bra brödbak för er, knåda samman degen och häll den i en långpanna, jäs och bom in i ugnen
Brytbröd

Brytbröd

Blev ett ljust matbröd, äter mest ljust bröd (dåligt val jag vet) och då blev det ett sånt. Platta sedan ut degen i en smord långpanna (ca 30x40 cm). Jäs brödet under bakduk i ca 30 minuter till
Rågbröd i långpanna

Rågbröd i långpanna

Långpannebröd är smidiga tycker jag. Det här blir ett gott och saftigt bröd som innehåller lite grovt rågmjöl och linfrön och brödet passar utmärkt med en skiva ost
Långpannebröd - Lättbakat

Långpannebröd - Lättbakat

Recept bröd - Långpannebröd. (använd mjölad hand)Skåra rutor i brödet. Pensla brödet med vatten och strö över frön