Jag har bakat ytterligare ett julbröd (det tidigare julbrödet hittar du här). Det här brödet har en härligt julig smak av ingefära, kryddnejliga och pomerans och det doftar härligt när det gräddas, nästan som om man har pepparkaksbak på gång
På söndagar bakas det oftast bröd i detta hem, jag pendlar till Stockholm från Uppsala och äter alltid frukost på tåget och då brukar det bli smoothie och smörgås
Ibland är det skönt med bröd som inte behöver knådas och jäsa. FILMJÖLKSBRÖD i långpanna. Ett jättegott bröd med ett minimum av arbetsinsats är helt perfekt ibland
Smöra en långpanna och lägg i bullarna, låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader och blanda ut med jästen
- Stjälp upp degen på en bakpappersklädd mjölad långpanna och tryck ut det till en jämn platta. Det här kan vara det godaste vitlöksbröd jag någonsin har ätit
Blev ett ljust matbröd, äter mest ljust bröd (dåligt val jag vet) och då blev det ett sånt. Platta sedan ut degen i en smord långpanna (ca 30x40 cm). Jäs brödet under bakduk i ca 30 minuter till
Långpannebröd är smidiga tycker jag. Det här blir ett gott och saftigt bröd som innehåller lite grovt rågmjöl och linfrön och brödet passar utmärkt med en skiva ost