baka

baka

  • 75 Recept
Perfekt efterrätt!

Perfekt efterrätt!

Sprid ut i en pajform och baka i ugn ca 20min, 225 grader. Äntligen påsk och solen gör entré. Jag brukar duka upp en hel del fisk och skaldjur och avsluta med en fräsch efterrätt
Vegan Peanut Butter Cup Pie

Vegan Peanut Butter Cup Pie

Preheat oven to 375 degrees F and lightly oil a standard glass pie pan (8 inches x 1 1/4 inches). Add graham crackers to a food processor and process until you achieve a semi-fine meal
Gyllene lussekatter

Gyllene lussekatter

Dags att baka små gyllene lussekatter.  I lördags kom barnens mormor på besök och idag följde hon med Linnea i skolan
Saffransbullar med vanilj

Saffransbullar med vanilj

Är ni kanske också sugna på att baka något till årets första adventsfika. Då tycker jag ni ska baka bullar, för de hör om något advent till lika mycket som peppakakor
Mandelmassa – grundrecept

Mandelmassa – grundrecept

200 g sötmandel. 3 bittermandlar. 2½ dl florsocker. 1 äggvita. Receptet gäller för 250 g 200 g sötmandel 3 bittermandlar 2½ dl florsocker 1 äggvita
Långjästa grynbullar

Långjästa grynbullar

Lägg grynblandningen i en degbunke. Koka upp 4 dl vatten och häll över, och rör om till en gröt. Späd med kallt vatten och låt den kallna
Rågrutor

Rågrutor

50 g jäst 0,5 dl olja eller  50 g smör 5 dl mjölk 1 msk brödsirap eller  1 msk ljus sirap 1,5 tsk salt ev
Glutenfritt bananbröd med jordnötssmör

Glutenfritt bananbröd med jordnötssmör

Baka i ugnen tills en tandpetare kommer ut torr, cirka 45-60 minuter. Sist jag var i Stockholm besökte jag också Pom och Flora, detta café som blivit så poppis för att de serverar frukost hela dagen
sockerfria havrekakor

sockerfria havrekakor

rör smör och socker smidigt. tillsätt gryn+ mjöl. forma till runda kulor (köttbullestorlek). lägg på smord plåt
Cashewkex

Cashewkex

Mixa alla ingredienser till en smet och bre ut på ett non-stick bakplåtspapper (teflex). Torka i torkugn på 45 grader (ca 20 timmar) eller på lägsta temperatur i vanlig ugn 50 grader (ca 2,5 timmar)
Bröd med kikärtor – glutenfritt

Bröd med kikärtor – glutenfritt

Dessutom är min yngsta dotter allergisk mot mandel och därför bakar jag helst utan mandel när det gäller lite större saker som sparas (lätt att ta fel om det ligger brödbullar i frysen)
Saftiga vaniljbullar

Saftiga vaniljbullar

Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
MAMMAS MANDELKUBBAR

MAMMAS MANDELKUBBAR

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser. Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja
Stone Age Bread

Stone Age Bread

Stenåldersbröd är ett bröd bakat på nötter och frön utan jäst eller mjöl. Baka brödet i 160 C grader i ca 1 timme
Havrebröd

Havrebröd

Dottern har tjatat att få glutenfritt bröd bakat. Jag bakade två olika sorters bröd idag på förmiddagen och detta var det ena