4 4 port ris, gärna jasminris 1/2 purjolök 2 morötter ca 500 g strimlad kycklingfilé 1 msk olivolja salt och peppar 1 msk curry 5 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning) 425 g minimajs 400 ml lätt kokosmjölk 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 tsk strösocker 1 lime Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Ta upp kycklingen ur pannan när den är genomstekt och lägg åt sidan
8 kycklinglår med ben och skinn 1 dl vetemjöl 4 msk olivolja 2 gula lökar 6 vitlöksklyftor 1 gul och 1 röd paprika, ganska små 300 g champinjoner 1 stor morot 2 dl rött vin 10 kvistar timjan i en bukett 1 tsk torkad oregano salt 2 burkar krossade tomater. - Läs hela inlägget här 8 kycklinglår med ben och skinn
Fräs kyckling, paprika, gurkmeja och vitlök i smör eller kokosfett tills kycklingen är genomstekt. 600 g kycklingfilé. 1lite färska kryddorSkär kycklingen i ganska små bitar
Blanda crème fraiche, grädde och basilika och klicka över kycklingen. 4 st kycklingfiléer. Skär ett snitt i filéerna och fyll med dem med fetaost (spara lite ost till topping, se bild)
Putsa och skär kycklingen i små bitar. Stek kyckling och bacon i en stekpanna med lite olja. Varva vit sås, lasagneplattor, kyckling och bacon, smulad fetaost och tomatsås
Idag blir det kycklingförslag. Här hemma äter vi ganska mycket kyckling då det är ett protein som dels går hem hos alla i familjen, stora som små, och dels för att variationsmöjligheterna på pippin är mer eller mindre oändliga