400 g spaghetti 200 g champinjoner, skivade 1 klyfta vitlök, riven 100 g körsbärstomater 2 dl vispgrädde 200 g riven ost (t ex prästost) 150 g rökt skinka 1 kruka färsk oregano matolja, till stekning salt peppar
1Pastasallad200 g pasta (gärna farfalle eller penne) 1 burk majs (à 280 g) 200 g skogschampinjoner 250 g körsbärstomater 0,5 purjolök örtsalt svartpeppar
Fördela resten av tomatsåsen på pastarullarna och strö över riven parmesanost. färska pastaplattor. Om pastaplattorna är mycket stora, dela dem till hälften, ca 12x15 cm
2 Varva pastaplattor med fyllningen. 3 Grädda 30 min mitt i ugnen 250 g färska pastaplattor. 1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke
Koka pastan och lägg upp på stora fat. Skär filéerna och lägg uppe på pastan slå på lagom med sås. 500 g färsk pasta. 4 kycklingfiléer 1,5 dl hönsbuljong 2-3 klyftor vitlök 150 g gräddädelost 1,5 dl grädde 1 dl crème fraiche 500 g färsk pasta ca 25 cocktailtomater smör, att steka i parmesan, till servering spenat eller basilika, till servering
Igår vaknade vi snopet upp till grått väder och ett smattrande mot fönsterrutorna. Jag var helt övertygad om att det vackra soliga vädret som varit ett par dagar skulle fortsätta till lördagen men så blev det inte
Lägg några matskedar av fyllningen på varje pastabit och rulla ihop. Häll såsen över pastarullarna och gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills såsen fått fin färg och pastan är lagom mjuk
Koka pastan al dente - var noga med att den inte blir överkokt. Medan pastan kokar klart lägger du i köttet och de långsamrostade tomaterna i din stekpanna med lökhack