Lamm

Lamm

  • 2 Recept
Grillade lammfärsspett med rostad färskpotatis och melonsallad

Grillade lammfärsspett med rostad färskpotatis och melonsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lammfärsspett 500 gram lammfärs 2 st ägg 1 st salt 2 krm svartpeppar 1 tsk spiskummin 1 tsk Srirachasås 75 gram fetaost 0,5 kruka(or) färsk mynta 1 st citron(er) 1 paket grillpinnar , blötlagda Rostad färskpotatis 1 kg färskpotatis(ar) 1 st bakplåtspapper 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt Chilisås 2 dl grekisk yoghurt 75 gram fetaost 2 tsk Srirachasås 1 tsk Honung flytande 1 krm salt Spenat- och melonsallad 1 st melon cantaloupe 1 st gurka 0,5 kruka(or) färsk mynta 65 gram färsk bladspenat 0,5 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet

Örtbakad Lammfilé med rödvinssås, gratinerat potatismos med västerbottensost & Sparrisknyten

Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt