Efterätter

Efterätter

  • 45 Recept
Crème brulée

Crème brulée

1. Dela vaniljstången på mitten. 2. Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält
Äppelpajspannacotta med krisp

Äppelpajspannacotta med krisp

2 gelatinblad 2,5 dl vispgrädde 1 dl strösocker 2 tsk malen kanel 2,5 dl gräddfil. 1Topping2-3 syrliga äpplen (gärna svenska) 1 tsk malen kanel 1 msk strösocker 25 g smör
Pannacotta på skumtomtar

Pannacotta på skumtomtar

Instruktioner. 1. Koka samman grädde och skumtomtar tills allt smälter samman. Låt de inte koka utan smält på medelhög värme
Ninnis ananaspaj

Ninnis ananaspaj

125 g smör. 1,5 dl socker. 3 dl vetemjöl. 1 tsk bakpulver. 0,5 krm salt. 2 ägg. 0,5 dl socker. 1 msk vaniljsocker

Chokladfondant med hallonspegel

100 g smör. 150 g mörk choklad. 2 ägg. 2 äggulor. 0,5 dl strösocker. 2 msk vetemjöl. smör, till formarna. strösocker, till formarna
Grillad ananas med vit chokladmousse

Grillad ananas med vit chokladmousse

Ingredienser Portioner. 4 1/2 färsk ananas 2 dl blandade nötter (t ex cashewnötter, sötmandel och hasselnötter) 2 msk flytande honung Vit chokladmousse 100 g vit choklad 2 dl vispgrädde finrivet skal av 1/2 lime Lägg till i inköpslistan
Citronkrämsgratinerade bär

Citronkrämsgratinerade bär

400 g blandade bär. 1Citron (1 dl pressad juice + rivet skal av 1 citron). 12 ägg. 1125 g strösocker (1,5 dl)
Chokladmousse på avokado och mango

Chokladmousse på avokado och mango

Vem kan motstå en krämig och god chokladmousse. Ja inte jag i varje fall. Här är en betydligt hälsosammare variant med avokado som bas och som smaksätts med mango, kakaopulver och honung