300 – 400 g pasta1 dl mjölk100 g gorgonzola500 g broccoli½ dl valnötskärnor1. Häll mjölken i en kastrull och lägg ner osten, låt den smälta på svag värme
Skär köttet i lite mindre tärningar. Bryn i en stekpanna med olja och lägg över i en gryta. Skala och hacka löken, kärna ur och hacka paprika och chili
Vilken härlig och solig dag det blev. De mörka molnen försvann och fram kom en klarblå himmel. Nu tänkte jag passa på att tipsa er om en sååå fantastiskt god fiskgratäng
Idag fyller vår mellankille Alfred 9 år. Han är firad med fika och presenter på säng. Nu ska vi iväg till stadsfesten för att åka karuseller och käka nåt gott
Coleslaw är ett tacksamt tillbehör och passar till många rätter. Grunden i en slaw är vitkål och någon form av ”gegga” som crème fraiche, gräddfil, majonnäs eller kokosgrädde
Sparris med bacon, parmesan och nötter är magiskt. Och min mans favorit. När vi var unga (låter som att vi är i pensionsåldern) men innan vi fick barn kunde vi äta detta väldigt ofta, flera gånger i veckan
Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Osäker på om jag ska lägga upp matrecept eller om jag bara ska lägga upp bakning. I vilket fall som helst bad min pappa om detta recept så du kan jag lika gärna lägga det på bloggen