Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga. Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Genom Buzzador fick jag chansen att buzza bakprodukter från Odense, nu när de är Mors dag idag så passade det ju utmärkt att testa deras marsipanlock och figurmarsipan
Det var dags att baka bullar igen, eftersom lussekatterna var slut sedan ett tag tillbaka. Det blev i alla fall en variant av bulle - sockerkringlor, inspirerades av Birgitta Rasmussons (från Hela Sverige bakar) recept, men något omarbetad
Arbeta ihop rumstempererat smör, socker, ägg och mjöl till en deg. Låt vila kallt i 1 timme. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större än formarna
Ida har önskat Silvikaka så självklart var det en av kakorna vi bakade. I lördags hade jag en riktig bakdag och det var kaos i köket med ingredienser och skålar överallt
Idag är det 1 maj och det är dags att fira in våren (bland annat…). Leila Lindholms sega kladdkaka från ”a piece of cake” är en av alla fantastiska kladdkakor och passar väl utmärkt en dag som denna