Bröd

Bröd

  • 9 Recept
Snabb morotslimpa

Snabb morotslimpa

Filmjölksbröd är praktiskt när man inte har så mycket tid men ändå vill njuta av nybakat bröd. Riven morot ger sötma och saftighet till brödet och pumpakärnor och bovetemjöl ger en nötig och god smak
Glutenfri snabb kikärtslimpa

Glutenfri snabb kikärtslimpa

Brödet bakas med bikarbonat som jäsmedel och behöver därför ingen jästid, perfekt när du vill ha nybakat bröd snabbt och utan allt för stor ansträngning
Skala banan...

Skala banan...

Det har ju blivit en del gröt på sistone så för att bryta den trenden lite får det bli ett gott bröd istället, ett bröd som passar såväl till frukost, mellanmål som till en god gryta eller soppa
Glutenfria bönburgare

Glutenfria bönburgare

Servera hamburgarna i hamburgerbröd med sallad, tomat, rödlök och dressing. 4 st glutenfria hamburgerbröd (recept hittar du här). 4 st glutenfria hamburgerbröd (recept hittar du här)
Klassisk glutenfri filmjölkslimpa

Klassisk glutenfri filmjölkslimpa

Enklare bröd att baka än filmjölkslimpa finns inte. Det är bara att röra ihop ingredienserna och en timme senare har det förvandlats till ett nygräddat, saftigt och supergott bröd
Glutenfria Fiberbullar

Glutenfria Fiberbullar

e receptet på glutenfritt bröd som jag provbakade. Grundreceptet är från en gammal ICA Buffé tidning (men jag har ändrat lite, lite från original receptet)Du behöver till ca 25 bröd. 50 gram Jäst4 dl ljummet Vatten4 dl laktosfri Mellanmjölk (eller vanlig mjölk)1 dl Fibrex2 msk Fiberhusk4 msk Rapsolja eller vanlig matolja3 msk Bröd Sirap (för kryddornas skull. Använt någon deciliter glutenfritt mjöl så du lättare kan forma bullar av den lite, lite kladdiga degenDegen skall räcka till ca 25-28 bröd, så du kan ju börja med att dela upp degen om du vill vara säker på storlekRulla degen med hjälp av lite mjölade händer till bollarLägg på en plåt med bakplåtspapper. Mina bröd räckte precis till 2 fulla plåtarLåt bröden jäsa under en handduk i 30-45 minuterVill man (och ingen är allergisk) kan man pensla bullarna med uppvispat ägg innan gräddning. Jag använde varmluftenBröden skall gräddas mitt i ugnen i ca 12-14 minuter eller tills de fått fin färgLåt svalna på galler och packa sedan i påsar och frys in det mesta så du alltid har färskt bröd att plocka fram ur frysen 50 gram Jäst. 3 msk Bröd