De här kakorna bakade jag till min dansförenings kaffeservering i helgen. De gick åt som smör i solsken och flera av gästerna kom och ville ha receptet
Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
500 g rabarber2 dl havregryn2 dl socker1 3/4 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1/2 tsk vaniljsocker125 g smör1/2 dl vispgrädde1/2 dl ljus sirap Ansa och dela rabarberna i mindre bitar
För att fira nationaldagen bjöds det på enkel men supergod fika, en riktig kaloribomb. Socker, smör, sirap och grädde…i en sagolik symfoni som smakar goda rabarber och med ett pajtäcke som smakar knäck
Ta amerikanska muffinsformar (stora, gärna i kraftigt papper, Eldorado har bra). Häll ned en msk smet i varje form, sedan en msk nutella på smeten och sedan ännu en msk smet och in i ugen i ca 20 min på 200 grader
Herregud, redan midsommarafton på fredag. Tiden springer iväg och vi har faktisk inte planerat någonting för midsommar men det ska bli rätt så skönt att bara ta det lugnt, har varit mycket med huset nu senaste tiden och är fortfarande såklart
Rulltårta är världens snabbaste tårta och den går att variera på många olika sätt. Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också