Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan
Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skiva fänkålen. Dela skivorna. Skala och skär morötterna i stavar. matfett, utan att de får färg, i en stor kastrull
Torka av kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Paprikasås. Mixa paprikor, crème fraiche, timjan, persilja, cashewnötter och prästost i en matberedare med kniven monterad
Gör en valfri pajdeg. Lägg degen i en långpanna som är 30x40 cm med bakplåtspapper i botten. Fyllning. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med smör
Det här är en lättlagad variant av redd grönsakssoppa eller ängamat som den också kallas. Den här lena och goda soppan brukar göras på sommarens första färska grönsaker, men jag gjorde en snabbare variant genom att använda frysta sommargrönsaker istället