Mjölet är rikt på näring och mineraler och ger en mustig och god brödsmak tycker jag. Det här brödet blir luftigt och saftigt och får en djup och mustig brödsmak
Du kan också baka bröden i två brödformar (som på bilden) smorda med lite olja. Ta ut brödet. Knacka brödet på botten, låter de ihåligt och fast så är brödet klart
Grundrecept för vitt matbröd. Mjölk ger mindre porer i brödet men bättre färg på brödet. Vatten ger storporigt bröd som inte lika lätt blir gyllenbrunt vid bak
Forma ett knubbigt bröd av degen och lägg ner den i lerggrytan. Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken
Lös upp jästen i lite vatten och häll på resten av vattnet. Blanda mjöl med salt i en stor bytta, jag fick använda min 5 liters gryta, då min bakskål blev för liten när den jäste