Bröd

Bröd

Glutenfritt grovt teffbröd

Glutenfritt grovt teffbröd

Mjölet är rikt på näring och mineraler och ger en mustig och god brödsmak tycker jag. Det här brödet blir luftigt och saftigt och får en djup och mustig brödsmak
Matbröd

Matbröd

Du kan också baka bröden i två brödformar (som på bilden) smorda med lite olja. Ta ut brödet. Knacka brödet på botten, låter de ihåligt och fast så är brödet klart
Vitt bröd i lergryta

Vitt bröd i lergryta

Grundrecept för vitt matbröd. Mjölk ger mindre porer i brödet men bättre färg på brödet. Vatten ger storporigt bröd som inte lika lätt blir gyllenbrunt vid bak
Surdegslimpa i Lergryta

Surdegslimpa i Lergryta

Men när jag satt där och drack mitt kaffe och filosoferade så slog det mig att visst måste man kunna baka bröd i lergrytan
Örtbröd i lergryta

Örtbröd i lergryta

Så, därför tänkte jag tipsa om ett hembakat bröd. Bakar i lergrytan får detta brödet en härligt krispig yta, med ett mjukt och saftigt bröd inuti
Havrebröd i lergryta

Havrebröd i lergryta

Forma ett knubbigt bröd av degen och lägg ner den i lerggrytan. Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken
Kalljästa havrebröd

Kalljästa havrebröd

Själv äter jag knappt bröd, men dessa är svåra att låta bli. Gjorde dubbel sats av dessa goa frallor. 10 st frallor
Knådfritt bröd

Knådfritt bröd

Lös upp jästen i lite vatten och häll på resten av vattnet. Blanda mjöl med salt i en stor bytta, jag fick använda min 5 liters gryta, då min bakskål blev för liten när den jäste