Mina favoriter

Mina favoriter

  • 268 Recept
Mina favoriter
Lax i kokos och currysås

Lax i kokos och currysås

Idag mår jag lite bättre från dunderförkylningen. Det är så skönt att kunna känna vad maten smakar igen eftersom allt har smakat som papper de senaste dagarna och aptiten varit obefintlig
Gratinerade fiskbullar

Gratinerade fiskbullar

Ingredienser Portioner. 4 Gratinerade fiskbullar 2 burkar fiskbullar i hummersås (à 375 g) 1 burk skalade räkor i lake (à ca 200 g) 1 dl hackad dill 2 dl riven lagrad ost smör till formen Broccoli med vinägrett 2 broccoli (à 250 g) 1/2 rödlök 1 tsk osötad senap 1/2 dl olivolja flingsalt och nymalen svartpeppar ris eller potatis till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Mac’n’cheese

Mac’n’cheese

5 dl Kungsörnens Ideal Makaroner 25 g smör 1,5 msk vetemjöl 8 dl mjölk 100 g ost, riven (gärna cheddar eller annan smakrik ost) 100 g mozzarellaost, riven
Ägg

Ägg

Röd thaicurry med heta räkor

Röd thaicurry med heta räkor

3 klyfta vitlök neutral matolja, till stekning 0,5-1 tsk chiliflakes (eller mer om du vill ha mer hetta) 500 g jätteräka, skalade (viltfångade) 0,5 limefrukt jasminris (till servering)
Per Mobergs Västerbotten paj

Per Mobergs Västerbotten paj

18 Juni 2015. Recept Mat 2015. midsommar afton,. per moberg,. västerbotten paj,. västerbottenpaj. Per Mobergs Västerbotten paj
Kålpudding i långpanna

Kålpudding i långpanna

Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar. Förväll i en gryta med lättsaltat vatten, ca 5 minuter
Prinskorv med pepparrotsstuvad savoykål

Prinskorv med pepparrotsstuvad savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 300 gram savoykål 2 dl matlagningsgrädde 3 msk pepparrot , riven 1 msk dijonsenap 600 gram prinskorv 1 odefinierad smör 2 st salt 1 kg potatis(ar) Köp receptet
Äpplen i sockerlag

Äpplen i sockerlag

Sedan jag presenterade det här receptet för första gången på matklubben hösten 2009 så har inte mindre än 7417 personer tagit del av det, intressant siffra som tyder på att den anrika klassiska konserveringkonsten att sockra är uppskattad där ute i köken
Marinerad tonfisk och spenatrisotto

Marinerad tonfisk och spenatrisotto

Hej fredag, välkommen tillbaka ska du vara. Visserligen är fredagarna i vårt kök dedikerade åt pastamiddagar men det hindrar ju inte att vi svävar ut lite grann, då och då