Nybakat

Nybakat

  • 25 Recept
Kladdkaka med kokosglasyr

Kladdkaka med kokosglasyr

1. Sätt på ungen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smöret, siktad kakao, vaniljsocker och salt
Släta bullar och semlor

Släta bullar och semlor

På tisdag är det dags för fettisdagen så har ni inte bakat semlebullar är det hög tid. Jag är mamma och dotter Bergenström trogna och bakar inte bara Annas kanelbullar utan även hennes släta kardemummabullar
Philadelphia Bullar

Philadelphia Bullar

Det är mycket snack om särskrivningar nu. Åh, just därför måste jag ju särskriva lite. hihi. Undra just vad alla mina lärarvänner tycker om det
Baka läskiga fingrar i mördeg till Halloween!

Baka läskiga fingrar i mördeg till Halloween!

Hej och hallå. På lördag ska hela familjen hem till en fin vän och hennes familj och vi ska tillsammans med ytterligare en familj ha ett litet kalas i ”halloweenanda” och det ska bli jättemysigt
Chokladdoppade havrekakor

Chokladdoppade havrekakor

Kaksort 1 till Affes kalas bakades igår. ca 20 st3 dl havregryn2 dl mjöl1,5 dl socker1 tsk bikarbonat150 g rumsvarmt smör1 ljus blockchoklad att doppa dem iBlanda ihop alla ingredienser och forma till bollar
Fläderfyllda muffins

Fläderfyllda muffins

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 2 st ägg 2,5 dl strösocker 2 tsk bakpulver 2,5 dl vetemjöl 3 msk flädersaft , koncentrerad 2 msk solrosolja 1,5 dl gräddfil Fylllning 2 st äggula(or) 5 msk potatismjöl 1 dl grädde 1 dl flädersaft , koncentrerad 1 odefinierad florsocker Köp receptet
Riddarbageriets Dansken

Riddarbageriets Dansken

I somras hade jag den stora turen att jag hittade både Riddarbageriets bröd och Riddarbageriets Söta på ett antikvariat, har  länge velat äga dessa två böcker och då de inte längre tillverkas är de lite svåra att få tag på
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Stekpannebröd med bakpulver

Stekpannebröd med bakpulver

Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten