Bred på smör medan de ännu är varma och låt svalna. Valnötskärnor. Rostabrödskivorna i 225º i ca 3 minuter, tills de är ljusbruna. Börja med att lägga 1/2 skivat ägg, 3 ansjovisfiléer, 1 tomatklyftaoch strö på riven ost. Lägg därefter 2-3 kokta, avrunna sparrisstjälkar med räkorovanpåoch täck med tinad hollandaisesås. Sedan 2 hoprulladeskinkskivoroch 1/2 ananasring, strö på riven ost. Avsluta med 1 skiva ädelost, valnötskärnorochpaprikastrimlor. Gratinera smörgåsen i 225º i 6-8 minuter, tills osten har smält och smörgåsen är varm. 4 skivor landgångsbröd. 2 hårdkokta ägg. 1 liten ask ansjovisfilé. 1 tomat i klyftor. 200 g skalade räkor. 1 påse fryst hollandaisesås. 8 skivor varmrökt skinka. 125 g ädelost. 100 g riven cheddarost
Krossanejlikorochkryddepparkorngrovt i en mortel. Ha ner i en liten burk eller skål som precis rymmer löken tillsammans med malen, malen kanel, sockeroch ättika
Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor med pocherade ägg, spenat, lax ochhollandaisesås. Det var första gången som jag pocherade ägg och jag måste erkänna att särskilt fina blev de inte, men de smakade bra i alla fall
Jag gjorde snittar till en middag på jobbet idag, och kände för att göra något annat än den klassiska toast skagen som både efterfrågas och görs lite på rutin ibland
Man kan beskriva smörrebröd som en smörgås med ofantligt mycket pålägg. Satsa gärna på lite finare rågbröd, så att även om det knappt syns under allt pålägg blir en trevlig överraskning för den hungrige gästen