Kött

Kött

  • 57 Recept
Helstekt fläskytterfilé med fetaostgratinerade rotfrukter

Helstekt fläskytterfilé med fetaostgratinerade rotfrukter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 1 st fläskytterfilé 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm svartpeppar , krydda efter smak 1 msk smör , ca
Pepparrotskött med kokt potatis

Pepparrotskött med kokt potatis

Tiden beror lite på köttets kvalitet. Lyft upp köttet och grönsakerna och sila buljongen. Lägg i kött och rotfrukter och rör till sist ner pepparroten
3 rätters med amarone!

3 rätters med amarone!

Drick det till kraftiga kötträtter och smakrika hårdostar. 8 dl köttbuljong. 8 dl köttbuljong. Förra helgen slog vi på stort och gjorde en 3 rätters middag
Mustig nötköttsgryta

Mustig nötköttsgryta

En mustig köttgryta med rotfrukter och rödvin kan puttra på spisen eller i ugnen medan du går på januaripromenad
Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

4 skivor nötkött av ryggbiff [ca 1,5 cm tjocka] 3-5 gula och rödlök 2 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm strösocker 1 dl köttbuljong 2 dl kalvfond 1 msk smör 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar, nymalen
Ångbåtsbiff à la Norrskär

Ångbåtsbiff à la Norrskär

Salta och peppra köttet och stek till önskad innertemperatur. ryggbiffar av god kvalitet. 1potatis. 1rödlök, skivad
Kokt kalv i citron & dillsås

Kokt kalv i citron & dillsås

Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. Och ett tips är att göra som jag, koka köttet dagen innan och gör såsen dag två
Högrev och en halv flaska rödvin, 4 timmar i 125g senare...

Högrev och en halv flaska rödvin, 4 timmar i 125g senare...

Steken skall fortfarande hålla ihop men vara så mjk så att man kan dra fibertrådar av kött från den. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Det är dags att sila fonden, ( koket med alla dina skalrester och köttrester) vätskan häller du över i en annan kastrull och tillsätter rödvinet
Benlöst Revben med Glace och Bensås - Recept

Benlöst Revben med Glace och Bensås - Recept

Skär bort revbenen från köttet så tajt som möjligt. Rubba köttet väl. På morgonen la jag köttet i en. Medan köttet vilade så blandade jag glace
Kalvsylta - klassisk som på mormors tid

Kalvsylta - klassisk som på mormors tid

Hemmagjord kalvsylt som bara består av fint kalvkött och inga konstigheter. Tag hälften av vattnet och häll på köttet och låt det stå en minut och häll sedan av vattnet
Fläskfile gryta

Fläskfile gryta

Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Fläskfilé i sötsur sås

Fläskfilé i sötsur sås

Lägg tillbaka köttet och häll på buljongen och den sötsura såsen. Lagade fläskfilé i sötsur sås och jag fick inspiration från ett liknande recept av Jennie Walldén
Tacobiffar

Tacobiffar

I stället för tacos gjorde jag tacobiffar. Till dem serverades klyftpotatis, en massa grönsaker, vitlöksås och en salsa