Drick det till kraftiga kötträtter och smakrika hårdostar. 8 dl köttbuljong. 8 dl köttbuljong. Förra helgen slog vi på stort och gjorde en 3 rätters middag
Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. Och ett tips är att göra som jag, koka köttet dagen innan och gör såsen dag två
Steken skall fortfarande hålla ihop men vara så mjk så att man kan dra fibertrådar av kött från den. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Om du tillagar denna rätt som en del av nyårsmenyn så räcker det med ca 75-100g ankbröst som max. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Lägg renen i en ugnsfast form, stoppa in ugnstermometer i tjockaste biten av köttet och stek på 70-150 graders ugnsvärme tills innertemperaturen är 55 grader
Hemmagjord kalvsylt som bara består av fint kalvkött och inga konstigheter. Tag hälften av vattnet och häll på köttet och låt det stå en minut och häll sedan av vattnet
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Lägg tillbaka köttet och häll på buljongen och den sötsura såsen. Lagade fläskfilé i sötsur sås och jag fick inspiration från ett liknande recept av Jennie Walldén