Kött

Kött

  • 14 Recept
Malins småländska älgköttbullar

Malins småländska älgköttbullar

Forma små köttbullar och stek i inte för het stekpanna i lite matfett. Skaka stekpannan under tiden så att köttbullarna rullar runt
Renskavsgryta med trattkantareller

Renskavsgryta med trattkantareller

1,5 köttbuljongtärning. 1,5 köttbuljongtärning 1,5 msk svart vinbärsgelé. En gryta som var så god att Love slickade tallriken ren
Ugnsbakad högrev med feferonidressing

Ugnsbakad högrev med feferonidressing

Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

Lägg fläskfilén i marinad 1 i dubbla plastpåsar över natten. Sätt ugnen på 175 g. Stek filén (salta och peppra) och efter stek i ugn ca 20 min
Marinerad älggryta

Marinerad älggryta

Häll av marinaden och torka av köttet med hushållspapper. Bryn köttbitarna i omgångar i en stekpanna med smör
Kött, sås och potatis…

Kött, sås och potatis…

Jag fick tag på fint kött på Oaxens Skafferi. Ta fram köttet från kylen så att det blir rumstempererat
Biff Rydberg.

Biff Rydberg.

Höj värmen på plattan och stek köttet hastigt så att det får färg. ) med 90% potatis, 9,9% lök och 0,1% kött
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

Lägg ner köttet och låt marinera ett par timmar, helst över natten. Tag upp och torka av köttet. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan över filén i en ugnsfast form
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Hetta upp ny matolja och fräs köttet i omgångar i varm panna. Tillsätt vitlöken när köttet är färdigfräst
Kassler gratäng i krämig sås

Kassler gratäng i krämig sås

Urgod och krämig kassler gratäng i ugn. Denna rätt blev en succé här hemma. Enkel och snabb att göra. Smakrik
Rostbiff av älg med asiatiska smaker

Rostbiff av älg med asiatiska smaker

Gör gärna köttet någon dag innan det ska serveras, så hinner det dra till sig smakerna mer. Vänd köttet i olivsolja och bryn det i riktigt het och torr