Denna vecka fick jag pak choy i ekolådan. Av den blev det ett riktigt god och snabb middag. Jag visste ingenting om pak choy innan förutom att den var god att ha i woker
Det finns mycket man kan älska hos det svenska köket. Jag gillar att många av rätterna är okomplicerade, rustika och mustiga, men framför allt gillar jag den fina brytningen mellan sött och syrligt som man möter i våra inläggningar och i den här rätten, dillkött
En bra och billig grönsaksgratäng när hungern anfaller och man inte har så många " pluppar " kvar. Man kan också använda grönsaksspsd eller grönsaksbuljong till såsen, men jag tycker den ser trevligare ut om man har kokosmjölk som bas
Tillaga moset enligt förpackningens anvisning. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ca 2 minuter
Skär purjolöken i 2 cm bitar och koka i lättsaltat vatten några minuter, smörj en form. Beroende på hur mycket du vill göra vispa 1 dl mjölk och 1 ägg samt 1 tsk mjöl samt lite salt
. Projektet för dagen är en pulled pork med min hemgjorda kryddblandning. Började med att ta ut fläsk karré och låta den vila en timma i rumsremperatur
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulled pork i söndags. Redan vid niotiden på morgonen åkte grisen in i ugnen och där fick den stå i nästan nio timmar
Nu är jag åter på banan och är laddad att testa nya recept och inspirera ännu mera. Jag har även bestämt mig för att blir lite mer hälsosam 2013 och ska tappa några kilon de närmsta månaderna och bli ännu bättre på att träna
Hittade vildsvinsskav i frysdisken och tänkte att det kanske kan vara gott. En söndagsmiddag blev det. Stek med lök och svamp, kinesisk soya, en tsk dijonsenap, crème fraiche, späd ev med vatten