Dampovn

Dampovn

  • 14 Recept
Ångade primörbetor med getost och honung

Ångade primörbetor med getost och honung

Ångkoka betorna på 96°C med skalet och en liten bit av blasten kvar tills de är mjuka (ca. 30 min), tänk på att koktiden varierar beroende på hur nyskördade betorna är
Tartlets

Tartlets

1. Värm ugnen till 200℃. 2. Lägg havreflingorna, fröna och nötterna i Ultramix/PRO matberedare. 3. Kör på hög hastighet tills de har smulats sönder
Ananas ”Tropic”

Ananas ”Tropic”

Skala ananasen och skär av 4 lika stora bitar från mittenstocken. Lägg ananasbitarna i en vacuumpåse tillsamman med råsocker, skal och juice från en lime och kärnor från 1 passionsfrukt
Chilimajonnäs

Chilimajonnäs

1. Häll äggulorna i en skål och tillsätt fransk senap. 2. Ta bort kärnorna och skiva en halv röd chilifrukt
Ångade havskräftor i saltbuljong

Ångade havskräftor i saltbuljong

Koka upp vatten, socker och salt till en lag. Låt lagen kallna. Döda havskräftorna genom att sticka en kniv genom huvudet
Moules marinere

Moules marinere

Putsa och skölj musslorna och lägg dem i en form, häll över vinet och vinägern. Ånga musslorna på full ånga 96° tills de har öppnat sig vilket tar ca 6 min från att ugnen är varm
Vit sparris med peccorino

Vit sparris med peccorino

Skala sparrisen noga och skär bort den träiga delen av roten. Rimma sparrisen i salt och socker i 30 minuter
Brynt smörbakat kycklingbröst

Brynt smörbakat kycklingbröst

Salta kycklingen ordentligt. Stek den därefter ordentligt i olja på skinnsidan vänd den sedan och stek den hastigt på köttsidan tillsammans med vitlöken och timjan
Baka saftigare bröd med ånga

Baka saftigare bröd med ånga

Smula ner jästen i en bunke. Värm olja, vatten och honung till 37 grader (fingervarmt), och slå vätskan över jästen så att den löser upp sig