1/2 dl havregrädde. 1/2 dl ströbröd. 1/2 dl havregrädde. 1/2 dl ströbröd. Vad är väl en exkursion in i husmanskostens förlovade land om den inte åtminstone till viss del är ledsagad av herr Leif Mannerström
Lägg den skivade auberginen på en plåt eller ett fat och strö över lite salt. Låt stå minst 3 minuter. Torka av vätskan som bildats och stek skivorna i olivolja tills de fått fin färg
)I går till middag testade jag äntligen att göra blomkålsmos. Ännu en dag hemma i myskläder o raggsockar och eftersom regnet öser ner ute känns det ganska ok
I helgen fick jag en massa “hemlagda” ägg av en vän, som har höns, och kände att jag måste hitta på nåt för att ta till vara på äggen och då fick det bli en matpaj med lite medelhavstema
DBÖNRÖRA1 burk vita bönor, t ex cannellini eller stora vita bönorca 1 msk olivolja1 pressad vitlöksklyftaca 1/2 tsk sambal oeleknågra droppar citronsaftsalt, pepparSkölj av bönorna och mixa dem till en slät puré tillsammans med olivoljan. ca 1/2 tsk sambal oelek
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna. Lägg i pressad vitlök, uppvispat ägg och krydda med ingefära
Det funkar ju faktiskt veckans övriga dagar oxå Häll upp ett glas vin och laga middagen tillsammans. Här kommer onsdagpastan idag torsdag, men jag hoppas ni inte deppar alltför mycket för det