Nu har jag två veckor semester, jippi. Den första veckan tillbringar vi i Jämtland och den andra veckan kommer vi vara i Luleå och förbereda oss inför skolstarten och hösten
Baba Ganoush (aubergineröra)2 st. auberginer1 vitlöksklyfta (eller 2 om man gillar vitlök mycket)1 msk tahini (sesampasta, finns på ica)2 msk citronsaft2 msk olivoljasalt & pepparDela auberginerna på mitten och smörj dom med lite olja, lägg dom på en plåt och grilla i mitten av ugnen ca
Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Igår firades det nyår i vissa länder, även i min pojkväns lägenhet där jag befann mig. Jag måste säga att det är lyxigt att fira nyår två gånger om året, det är inte alla som får den turen
Kabis är pickels gjord på libanesiskt vis och serveras gärna vid maten som ett gott tilltug. Du justerar smaken på dina pickels helt efter dina smaklökar
”Shorbet adas bi hamoud” är namnet på denna stärkande mangoldsoppa med sitt ursprung från Libanon. Den görs på få ingredienser men är samtidigt mycket smakrik