Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter

Köttbullar i ugn

Igår gjorde jag egna köttbullar. Var evigheter sen jag gjorde det sist och receptet jag brukar använda kommer från en kokbok som mitt ex hade när vi bodde tillsammans
Cillas mustiga köttgryta

Cillas mustiga köttgryta

Idag har jag alltså bjudit Musslan på söndagsmiddag på en måndag. En mustig köttgryta på högrev. O boy vilken gryta
Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Ta en deciliter mindre om du har ett fylligt vin annars blir det en aning för dominant smak. När vi nu befinner oss mitt i vintern och med ett par minusgrader ute känns det rätt med en härligt gryta
Jamie Olivers höstiga köttgryta

Jamie Olivers höstiga köttgryta

Mustiga långkota grytor med rotfrukter brukar värma gott i höstmörkret. Jamie Oliver's recept på köttgryta passade perfekt till kvällens middag
Lättlagad mustig kycklingryta

Lättlagad mustig kycklingryta

Jahaja, där fick vi för att vi önskade minusgrader till raggorna vi ska få stickade. Snön faller igen, även om det inte är några fasliga mängder så var det faktiskt inte snö vi önskade
Mustiga grytan

Mustiga grytan

Mmm, vad mustig och god denna grytan blev. De kryddiga korvarna gjorde verkligen det där lilla extra. En fullträff
Susannes mustiga höstgryta med fläskkött

Susannes mustiga höstgryta med fläskkött

Att göra köttgrytor är verkligen härligt. Man kan variera dem nästan hur mycket som helst, och låter man bara köttet koka tillräckligt länge, så blir det också alltid gott

Emem´s mustiga fiskgryta

En underbart god och väldans enkel fiskgryta. Ca 6 personer + matlåda. Du behöver. 3 st bananscharlottenlökar1 gul lök3 vitlöksklyftor400 gram färska champinjoner3 dl vitt vin1 liter passerade tomater400 gram blandad fisk, färsk eller fryst i tärningar ca 3x3 cm (Vi använde lax, hajmal och sej)200 gram stora räkor500 garm musslor med skal250 gram grön sparris
Fetaostbiffar

Fetaostbiffar

Biffar och biffar, kanske lite mer åt järphållet, men extra gott med ostfyllningen. 8 Biffar 500g Blandfärs1 ÄggStröbrödSaltGrovmalen SvartpepparLökpulver1 Pkt Fetaost, hackat i bitarBlanda alla ingredienserna till färsen, använd så mycket ströbröd så att färsen får lagom konsistens