Koka sparrisen i vatten med saft och skal av 1 citron, socker och salt, det tar ca 5 minuter. Vispa samman äggulor, citronjuice och vatten över svag värme tills krämen tjocknat och är ca 50 grader varmt, tillsätt nu det varma smälta smöret i omgångar under vispning
Ingredienser Portioner. 4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Att äta salt sill som är tillagad i ugnen är en av min och gubbens favoriträtter. Den är en bra sommarrätt då den är salt och även lätt och snabb att laga
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera den frasiga fisken med mos. Lägg fisken i en ugnsfast form. Toppa fisken med blandningen. Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken
Jag hade ju egentligen planerat rotfruktsgryta idag, men ett recept i "Sju årstider i Majas kök" gjorde mig så inspirerad att jag bestämde mig för att göra fiskpaket istället
Fortsätt med fisken ovanpå och därefter lite salt. Vips in i ugnen på en plåt med ugnsvärem 175 grader tills fisken är klar, ca 15-20 minuter. 600-800g fisk (beroende på hur hungrig du är)