Dela sötpotatisen i pommes-storlek och lägg i kallt vatten, gärna 60 minuter så stärkelsen dras ut. Ta upp sötpotatisen ur vattnet, torka den torr och blanda runt med majsstärkelse så den är täckt av ett tunt lager
Varför äter man inte bakad potatis oftare. Det är ju så himla gott. Jag och gubben slog äntligen till och åt denna delikata rätt en fredag då det bara va vi två hemma
Jag älskar bakad potatis men jag har aldrig lagat dubbelbakad potatis förrän nu. Det har känts som ett onödigt och omständligt arbete att först baka potatisen, sedan gröpa ur den, blanda innehållet med lite smått och gott för att till sist ösa tillbaka allt i skalet och baka den igen
Bakad potatis är ju bara så gott. Det är dessutom så enkelt att laga att det nästan sköter sig helt självt (vilket innebär att det blir mer tid över till att vara ute i trädgården och njuta)
Vi grillade i Ostvik och serverade bakade potatisar till köttet. Mitt tips är att ALLTID klicka ner en klick persiljevitlökssmör innan man klickar över en röra
Fredag och äntligen helg. En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan