Oxfile’

Oxfile’

Rödvinssås till oxfilé

Rödvinssås till oxfilé

Ingredienser. 4 portioner. 3 dl gott rödvin. 3 dl god kalvfond (utspädd). 2 schalottenlökar, hackade lite grovt
Örtagårdens oxfilé

Örtagårdens oxfilé

Stek köttet i smör i en stekpanna ca 2 min. på var sida. Krydda med salt och peppar. Häll buljongen i en traktörpanna
Ostfylld oxfilé med pestosås

Ostfylld oxfilé med pestosås

Putsa och skär oxfilén i fyra bitar. Bind upp bitarna med bindgarn runt om midjan på köttet, se bild. Salta och peppra köttet
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

God fortsättning till er alla. Nu är det åter vardag och lite mer rutin på dagarna även om det snart är helg igen…
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Ingredienser Portioner. 8 1 1/2 kg oxfilé 2 tsk salt 3 krm peppar 1 msk olja 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Murkelsås. Låt de torkade murklorna ligga i blöt ca en timme. Koka dem sedan mjuka i ca 5 dl vatten, det tar ca 10-15 minuter