Helstekt oxfilé med pommes och bearnaisesås Tomater. Värm ugnen till 80 grader. Dela tomaterna. Lägg dem på en plåt, strö på salt, peppar och lite socker www.koket.se
Helstekt oxfilé med potatisgratäng och sherrypepparsås Oxfilé500 g oxfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 50 g smör. 1Potatisgratäng10 fasta potatisar 3 dl vispgrädde 2 dl parmesanost 2 msk vitlökspulver smör salt peppar www.koket.se
Rödvinssås till oxfilé Ingredienser. 4 portioner. 3 dl gott rödvin. 3 dl god kalvfond (utspädd). 2 schalottenlökar, hackade lite grovt Gott att grilla – grillrecept
Oxfilé med Klyftpotatis, champinjoner och bearnaisesås 1. Börja med att skära potatisen i fyra bitar (oskalade). Nu kan du välja att antingen fritera eller baka potatisen i ugnen Tasteline
Örtagårdens oxfilé Stek köttet i smör i en stekpanna ca 2 min. på var sida. Krydda med salt och peppar. Häll buljongen i en traktörpanna Arla
Oxfilé med svamptäcke och konjakssås Börja med såsen. Koka samman crème fraiche med vatten och kalvfond några minuter. Smaka av med konjak, soja och grönpeppar Hemmets Journal
Ostfylld oxfilé med pestosås Putsa och skär oxfilén i fyra bitar. Bind upp bitarna med bindgarn runt om midjan på köttet, se bild. Salta och peppra köttet Hemmets Journal
Helstekt oxfilé med konjakssås | Recept ICA.se Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g oxfilé i bit 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Sås www.ica.se
Oxfilé med potatisgratäng och kantarellsås 500 g oxfilé. Ca 900 g potatis. 125 g färskost. 4 dl matlagningsgrädde. 2 vitlöksklyftor. 1 grönsaksbuljongtärning Matglädje
Oxfilé provencale God fortsättning till er alla. Nu är det åter vardag och lite mer rutin på dagarna även om det snart är helg igen… Kryddburken.se
Helstekt oxfilé Ingredienser Portioner. 8 1 1/2 kg oxfilé 2 tsk salt 3 krm peppar 1 msk olja 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5 www.ica.se
Helstekt oxfilé med murkelsås Murkelsås. Låt de torkade murklorna ligga i blöt ca en timme. Koka dem sedan mjuka i ca 5 dl vatten, det tar ca 10-15 minuter www.koket.se
Långsam oxfilé med västerbottensost- och wasabisås Oxfilé. Bryn filén runt om, salta och peppra. Lägg i ugn 80-100 grader till dess innertemperaturen är 58 grader www.koket.se
Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och gräddig rödvinssås Oxfilé. Renskär filén från hinnor och bind den med steksnöre. Salta och peppra och stek på ytan i stekgryta så att ytan får fin färg www.koket.se
Helgrillad oxfilé med bearnaisemos och friterad lök Gnid in köttet med kryddorna. Grilla eller stek oxfilén till 55 grader innertemperatur i 125 grader i ugn, det tar ca 30 minuter www.koket.se
Pepparstekt oxfilé med rostad morotskräm och krispig ostronskivling Pepparstekt oxfilé med steksky. Krydda köttet med pepparsorterna och salt ordentligt. Bryn i olja och smör med vitlök och timjan www.koket.se
Oxfilé och gratinerat basilikamos, serveras med balsamicosås Basilikamos. Sätt ugnen på 200–225 grader. Skala och koka potatisen. Häll bort vattnet och pressa till ett fint mos www.koket.se
Festlig oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås Värm ugnen 150 grader. Placera grädde och mjölk i en stor kanna med riven vitlök. Krydda med salt och peppar efter smak www.koket.se
Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré Oxfilé. Sätt ugnen på 100 grader. Putsa oxfilén fri från hinnan. Gnid in filén med olja, salt och peppar. Skala och dela vitlöksklyftorna www.koket.se
Helstekt oxfilé med rödvinssås, späda grönsaker och hasselbackspotatis Låt oxfilén bli rumstempererad så att köttbiten inte sänker värmen i stekpannan när du bryner den. En timme innan tillagning är lämpligt att ta fram köttet www.koket.se