Sätt in termometern i ankbröstet och stek på galler i ugnen till innertemperatur av 58 grader. Alternativt stek ankbrösten direkt i pannan på medelhög värme i ca 4-5 minuter på varje sida, vänd dem kontinuerligt och ös dem med stekskyn som bildas i stekpannan. 4 ankbröst med skinn. Anka 4 ankbröst med skinn havssalt svartpeppar szechuanpeppar ev digitaltermometer
Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Eftersom det stekta ankbrösten med korintsås, som jag bloggade om i lucka 8, blev en höjdare kände jag mig sugen på att tillaga anka igen. Stekt ankbröst med apelsinsås, ca 5 personerca 700 g ankbröst (2 st)Apelsinsåsen. 1 dl sherry1 dl apelsinjuice2,5 dl vatten2 msk viltfond1 grönsaksbuljongtärningmaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. ca 700 g ankbröst
Stek ankbrösten med skinnsidan nedåt i 2 minuter tills det fått fin färg. 2 st ankbröst. Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar