Ankbröst

Ankbröst

  • 10 Recept
Knaperstekt ankbröst à l ‘orange

Knaperstekt ankbröst à l ‘orange

Sätt in termometern i ankbröstet och stek på galler i ugnen till innertemperatur av 58 grader. Alternativt stek ankbrösten direkt i pannan på medelhög värme i ca 4-5 minuter på varje sida, vänd dem kontinuerligt och ös dem med stekskyn som bildas i stekpannan. 4 ankbröst med skinn. Anka 4 ankbröst med skinn havssalt svartpeppar szechuanpeppar ev digitaltermometer
Stekt ankbröst

Stekt ankbröst

4 2 ankbröst (à ca 300 g) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen. Ingredienser Portioner
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Tina ankbrösten och torka av dem, snitta ett rutmönster på fettsidan av brösten. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g. 2 ankbröst
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Innan du steker ankbröst eller helsteker ankan gör du apelsinsåsen. Om du har ankbröst stek så här. Krydda ankbrösten med salt och peppar
Stekt ankbröst med apelsinsås

Stekt ankbröst med apelsinsås

Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Eftersom det stekta ankbrösten med korintsås, som jag bloggade om i lucka 8, blev en höjdare kände jag mig sugen på att tillaga anka igen. Stekt ankbröst med apelsinsås, ca 5 personerca 700 g ankbröst (2 st)Apelsinsåsen. 1 dl sherry1 dl apelsinjuice2,5 dl vatten2 msk viltfond1 grönsaksbuljongtärningmaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. ca 700 g ankbröst