Bröd

Bröd

  • 28 Recept
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Bröd med rostade grejor

Bröd med rostade grejor

När du sätter in bröden sänk värmen till 200º. Grädda bröden i ca 30 minuter (de ska vara 98º innuti, då är de klara, gäller ALLT matbröd)
Bröd med havregryn och honung

Bröd med havregryn och honung

Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant eller i ett hörn av skålen. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan innan själva knådningen kommer igång
Gott bröd på gräddfil

Gott bröd på gräddfil

Rensning i kyl och skafferi ledde till detta lättbakade bröd med en massa gottigt i. Svep in brödet i bakduk och låt kallna
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. De ska skållas först, vilket ger ett otroligt saftigt och gott bröd
Nyttigt och gott bröd

Nyttigt och gott bröd

Forma till två bröd och klipp tre snitt i varje. Sätt in bröden. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Kalljäst limpa!

Kalljäst limpa!

Jätte gott och lyxigt med nybakat bröd till helgfrukosten. Placera ett bakpapper i en brödform och häll/klicka i degen (den är lite kletig) i formen
Grovt bröd som är lättbakat

Grovt bröd som är lättbakat

Lägg bakplåtspapper i två avlånga brödformar ( om man vill kan man olja pappret och strö det med sesamfrön, det blir extra gott)
Bondbröd

Bondbröd

Denna gång så fick den arbeta fram ett Bondbröd. Jag läste nyligen någonstans att om man ville ha en hård skorpa på bröden man bakar så ska man låta den jäsa utan bakduk andra gången
Lättbakad linfrökavring

Lättbakad linfrökavring

Brödet är klart när det börjar släppa från kanterna på formen. ½ dl mörk brödsirap. Innertemperaturen ska vara 96-97°C i ett mörkt grovt bröd. 2-3 tsk brödkryddor
Tips om lättbakade goda bröd!

Tips om lättbakade goda bröd!

Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. -) Båda bröden kommer ifrån Martin Johanssons bok "Enkla bröd"
Mörkt lantbröd

Mörkt lantbröd

Förra veckan satt jag och funderade på om jag inte skulle slänga ihop ett gott mörkt bröd, sagt och gjort kikade jag igenom vad jag hade hemma och slängde ihop det jag tyckte passade bra
Mormors bröd

Mormors bröd

Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Snabbakade baugetter

Snabbakade baugetter

Jag brukar då baka eget bröd, som jag serverar tillsammans med julskinka, senap och rödbetssallad etc
Nyttigt bananbröd

Nyttigt bananbröd

Precis som detta bananbröd. Den kan både ätas till frukost och mellanmål, gärna med nötsmör eller ost på, och den kan ätas som fikabröd eller till efterrätt med någon god vaniljhistoria och bär
Recept: Nyttiga hamburgarbröd

Recept: Nyttiga hamburgarbröd

Date. 2014-10-07 / Time. 14. 09. 00 Category. Mat och Bakverk. Kycklingburgare med dressing, kycklingfiléer, ost, sallad, gurka och tomat
Nyttig glutenfri hamburgerbröd

Nyttig glutenfri hamburgerbröd

Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Fröigt och nyttigt glutenfritt bröd

Fröigt och nyttigt glutenfritt bröd

Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Nyttigt bröd utan mjöl och jäst

Nyttigt bröd utan mjöl och jäst

Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande. Ett nyttigt bröd utan mjöl och jäst