Fisk

Fisk

Pocherad sjötunga med duchessepotatis

Pocherad sjötunga med duchessepotatis

Pocherad sjötunga8 sjötungafiléer (ca 800 g) 2 schalottenlökar, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackad 2 dl vitt vin 4 dl fiskbuljong. Vitvinssås fiskspad 4 dl vispgrädde toppredning svartpeppar salt 0,5 dl parmesanost, riven
Brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk

Brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk

Vit fisk är ju väldigt gott som den är med bara salt och peppar men att lägga den i en smakrik gryta som jag gjorde igår blir också väldigt gott
Skärgårdssill

Skärgårdssill

Skärgårdssill är en snabb och enkel sillinläggning som dessutom är väldigt god. Passar perfekt på ett gott knäckebröd
Tonfiskgratäng

Tonfiskgratäng

2 burk tonfisk i vatten à 150 g, avrunnen vikt. Ingredienser 3 dl Lindahls Rysk Yoghurt
Torskgryta med sting!

Torskgryta med sting!

Till 2 personer. En halv hackad purjolökEtt tinat torskblock2 msk kaviar på tub2 msk dill ( hackad)1,5 dl riven stark ost1 dl cremefraiche 1,5 dl grädde Lite salt och citronpeppar Kokt potatis Valfri salladBryn löken och i med torsken som du skär i mindre bitar
Karibisk lax med mangosås

Karibisk lax med mangosås

Hej. Åt en smarrig karibisk middag hos goda vänner för ett tag sen, och nu har jag fått recepten som kommer från Elle Mat & Vin nr 5 2010
Fisk under hollandaisetäcke

Fisk under hollandaisetäcke

Fiskblock i ugn med hollandaisesåsLägg ett fiskblock i en smord ugnsform. Som ni vet ska det gå snabbt på vardagar
Fisk på torsdag :)

Fisk på torsdag :)

Jag bjuder dig på en fiskrätt idag (det är torsdag, om du minns så skrev jag om fisk-torsdagar i Ryssland i det inlägget)
Fisk med citron- och dragonsås

Fisk med citron- och dragonsås

Har man ett sådant där halvtrist fiskblockspaket i frysen kan man ganska enkelt göra en väldigt god och smakrik rätt
Fisk på fat med sällskap

Fisk på fat med sällskap

Smörj en eldfast form och lägg fiskbitarna i mitten (se bild). Häll blandningen över fisken och broccolin
Torsk i ugn med hummersås

Torsk i ugn med hummersås

Fisk är något de flesta av oss äter alldeles för sällan. Fördela det över fisken och strö på lite riven ost