Barnfavoriter, Fisk. Fiskgratäng. 2013/08/13 20. 49 , Leave a Comment , Lisa. Den här fiskgratängen med torsk och dill är busenkel att tillaga och är väldigt populär här hemma
Laga mat utan krångel. Att laga gratäng är perfekt på en vardag. Blanda alla ingredienser i en form och så sköter det sig själv i ugnen,medans du kan pyssla med något annat
Ursprungligen var det holländarena som på 1300 talet uppfann det speciella sättet att konservera fisken med salt, men allt eftersom saltet blev billigare in på 1500 talet, började även norrmänn att intressera sig för denna metod, och snart blev de också den ledande nationen i denna konserveringsmetod
Innan vi fick överta mina föräldars gamla traktörpanna hade jag ingen aning om att jag behövde en sådan, men nu använder vi den nästan varje vecka till olika fiskrätter
Oj va lycklig jag blev i unga år när mamma lagade fiskgratäng. Som bäst var den när det, precis som i receptet nedan, låg nyskalade färska räkor på toppen
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Ännu en gammal favorit som är så enkel att jag dragit mig för att skriva om den. Men ofta faller de där vanliga recepten i glömska så jag behövde påminna mig själv
Riktigt snabblagad lyxmat4 Personer600gr torskrygg25 gr smörpepparotsalt, socker och pepparsalta och sockra torskryggarna några timmar innan det är dags att laga den
Det här är ett gammalt recept som vi gör då och då, hur gott som helst. Insåg att jag missat att dela med mig av det till Er, så varsågoda och smaklig måltid
1pkt torsk, sånt där fryst tråkigt block du vet. Gillar du inte blocken så går det ju naturligtvist alldeles förtäffligt bra med färsk torsk eller annan vit fisk