Då var det en god idé med hemmagjord glass. Nedbäddad under en tjock filt och några tända ljus på soffbordet, bestämde jag mig för att det ändå var en väldigt god tanke med en sommarinspirerad glass
Har man väl gjort och smakat äkta hemlagad vaniljglass, vill man aldrig mer köpa glass från affären. När jag har vant mig vid hemlagad glass kan jag från köpeglass verkligen känna hur konstgjort glassen smakar, och ingredienslistan på paketet ser inte rolig ut
Populära inlägg. Björnbärsmarmelad. Björnbärsmarmelad kokar man ihop lätt. Detta recept blir en burk, rätt lagom då marmelad inte tillhör det man äter varje dag direkt
Äntligen har jag kunnat börja använda glasstillsatsen till min Kitchen Aid. Första glassen jag gjorde var en rabarberglass som jag sen kokade en kolasås till och ringlade ner i glassen när jag hällde upp den i byttan för frysning
Rabarberna växer rejält nu i trädgården, tänkte göra lite rabarberpaj till helgen innan de blir allt för stora, men vad passar inte bra nu i det fina och riktigt varma vädret vi fått om inte lite svalkande rabarberglass
Det går säkert att köra på max, men eftersom jag varken har induktion eller gas så tar jag det säkra före det osäkra och värmer långsamt upp min glassmet
Alltså. ni får verkligen ursäkta den trista och dåliga bilden idag. Till skillnad från många andra matbloggare så äger jag ingen avancerad proffskamera, jag har inte heller redigerat eller stylat bilden
BlåbärsglassFör några dagar sedan blev vi sugna på glass igen. Sen gjordes det en god blåbärsglass. Glassen smakar mycket blåbär och den blir lite syrlig tack vare yoghurten
Halvera vindruvorna och ta bort kärnorna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Vispa äggulor med Hermesetas Lättströ vitt och poröst