Torskrygg med ugnsbakad spetskål och champagnesås 1 dl fiskfond, hemkokt (el 1 msk koncentrerad fiskfond). 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers. smör, att hyvla över www.koket.se
Klassisk inkokt lax Inkokt lax. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsfast form med kant. Skala och skiva löken och moroten mittkok.expressen.se
Gravad lax Ta bort eventuella småben på fisken. Lägg tjock sida mot tunn sida och lägg fisken i dubbla plastpåsar Farmors mat
Smörstekt torsk med krämig och rå broccoli Stekt fisk. Salta och peppra fisken. Lägg i fisken och krossad vitlök. Stek fisken på bägge sidor tills en är klar i mitten www.koket.se
Fiskgratäng med curry, räkor och spritsat potatismos 800 g mjölig potatis, skalad. 1 dl mjölk. 1 dl vispgrädde. 50 g smör. 2 äggulor. salt. peppar. 600 g torskfilé www.koket.se
Fisk- och skaldjurssoppa Tillsätt fisktärningar och grädde. Låt soppan småkoka i ytterligare ca 5 minuter, tills fisken är genomkokt. 1 l fiskbuljong. 400 g fisktärningarHemmets Journal