Soppor

Soppor

Asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa

2 schalottenlökar (eller 0,5 gul lök) 1 msk rapsolja (eller olivolja) 2-3 kycklingfiléer 1 msk ingefära, finhackad 1 tsk sambal oelek 8 dl vatten 1 hönsbuljongtärning* 2 dl kokosmjölk 0,5 förp risnudlar, utan vete [125 g] 1 röd paprika 0,5 grön zucchini 0,5 tsk salt vitpeppar
Klassisk löksoppa

Klassisk löksoppa

Ingredienser Portioner. 4 7 gula lökar 2 tsk socker 2 tsk torkad timjan 1 1/2 tsk torkad mejram 1/2 dl konc grönsaksfond 1/2 dl vitt vin 1 1/4 l vatten ev färsk timjan till garnering 3 msk olivolja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Exotisk soppa med röda linser och morot

Exotisk soppa med röda linser och morot

En portion, ca 0,7 l och 230 kcal. 100 g röda linser. 100 g morot. 50 g purjolök. 1 grönsaksbuljong Fond du Chef (eller annan sort)
Smakrik Spenatsoppa med Lax

Smakrik Spenatsoppa med Lax

Ingredienser. 1 purjolök. 3 störa morötter. 1-2 vitlöksklyftor. 1 liter vatten. 450 g fryst hacka spenat. 3 fiskbuljongtärningar eller motsvarande fiskfond
Krämig löksoppa med lax

Krämig löksoppa med lax

Skala och skiva lök, även det gröna. Fräs några minuter i smör i en gryta på svag värme. Rör i mjöl, smula i buljongtärning och häll på vatten, vin och grädde
Markus franska löksoppa

Markus franska löksoppa

2 kg gul lök, skivad 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja, till stekning smör, till stekning 1 l kycklingbuljong 3 dl torrt vitt vin 3-4 lagerblad färsk timjan vitvinsvinäger, några droppar salt svartpeppar
Soppa på potatis och purjolök

Soppa på potatis och purjolök

Hemma har sommarens kalla sallader ersatts av värmande soppor, bland annat denna snabblagade potatis- och purjolökssoppa
Saffransdoftande fiskgryta

Saffransdoftande fiskgryta

Ingredienser Portioner. 4 8 potatisar 2 morötter 1 fänkål 1 purjolök 3 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 påse saffran (à 1/2 g) 2 msk tomatpuré 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 3 dl torrt vitt vin 2 dl vatten 1 msk konc kycklingfond 1 tsk torkad timjan salt nymalen svartpeppar 300 g skinn- och benfri laxfilé 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk, gös eller sej) 200 g skalade räkor dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan
Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 370 gram torskfilé , Köp havsvänlig torsk, eller sejfiléer 300 gram laxfilé(er) 150 gram skalade räkor 1 st purjolök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 dl vatten 2,5 dl vitt matlagningsvin 2,5 dl matlagningsgrädde 1 dl crème fraiche 1 paket saffran 1 tsk salt 0,5 krm svartpeppar 1 tsk timjan 1 tsk basilika 0 odefinierad olivolja 3 msk fiskfond , ca