Grillat

Grillat

Grillad ryggbiff med tomatsalsa

Grillad ryggbiff med tomatsalsa

Hemlagad bearnaisesås, grillad ekologisk ryggbiff, tomatsalsa och rostad nypotatis. Underbart gott och uppskattat av de flesta
Halloumiburgare med rödbetsslaw

Halloumiburgare med rödbetsslaw

1. Riv rödbetor och vitkål grovt. Rör ihop majonnäs, smetana och pepparrot och blanda med rödbetor och vitkål
Saftig rödbetsburgare med halloumi

Saftig rödbetsburgare med halloumi

1. Riv halloumin, skala och riv rödbetor och vitlök. Ett bra sätt är att finriva två av rödbetorna och grovriva en för att få en skön konsistensbrytning
Löksalsa till hamburgare

Löksalsa till hamburgare

Denna lite starkare och fylligare typ av lökrelish/salsa passar till hamburgare eller god grillad korv
Rub för nötkött

Rub för nötkött

Jag gör ju väldigt mycket grillinlägg under sommaren och skriver ofta att du ska använda en rub du gillar att lägga på köttet innan den når grillen
Het Rub till fläskfilé

Het Rub till fläskfilé

Ikväll blev det en ny lite hetare Rub till fläskfilé. Jag blandade egentligen kryddor lite efter smak, och det blev succé till fläskfilé med sötpotatis och aubergine
Sallad med grillad lax

Sallad med grillad lax

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att blanda alla ingredienser till vinegretten och ställ kallt. Ta bort blasten och lägg rädisorna i kallt vatten, gärna med lite is i
Varmrökt lax grillad i folie!

Varmrökt lax grillad i folie!

Att lägga varmrökt lax i ett foliepaket tillsammans med örter och kryddor blir kanongott, fisken riktigt smälter i munnen
Grillad lax

Grillad lax

Här har jag kryddat den med lite goda kryddor och sedan grillat den i ugnen. Lax är suverän enkel och snabblagad och nyttig mat som jag gärna gör någon gång i veckan
Grillad lax med asiatisk glaze

Grillad lax med asiatisk glaze

Igår grillade vi en hel laxbit som vi penslade med en väldigt god glaze. Laxen blev så saftig så den bara föll isär
Grillad lammstek med pistou

Grillad lammstek med pistou

Smeta in steken med ingredienserna. Sätt steken på 70 grader i ca 3-4 timmar tills den uppnår ca 40 grader
Grillad fläskytterfilé med rosmaringlaze

Grillad fläskytterfilé med rosmaringlaze

En gång åkte vi runt i de låga bergen norr om Verona. Stannade i Negrar och besökte vinkooperativet som en gång lär ha uppfunnit Amarone, vinet gjort på torkade druvor
Grillad cote de boeuf med gremolata

Grillad cote de boeuf med gremolata

Såklart blev det grillat alla kvällar och grillad cote de boeuf med gremolata är en klar favorit. Äntligen semester och denna sommaren var vi 10 dagar på Franska rivieran